Σούπα αποτοξίνωσης

 

Δίαιτα 7 ημερών. Στο τέλος της έβδομης μέρας αν δεν έχετε κάνει ζαβολιά με την παραπάνω δίαιτα θα έχετε χάσει 5-8 κιλά.

Αν έχετε χάσει παραπάνω από 8 κιλά σταματήστε για 2 μέρες και ξαναρχίστε τη δίαιτα από την πρώτη μέρα.

Υλικά βασικής σούπας:

1-2 Κουτιά χυμό ντομάτας
5 Μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια
1 Μεγάλο λάχανο
2 Πράσινες πιπεριές (ή 1 Μεγάλη)
4 Φλυτζάνια νερό
1/4 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 Κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 Κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 Ματσάκι μαϊντανό
…αν θέλετε και καυτή σάλτσα

1Η ΗΜΕΡΑ

Όλα τα φρούτα εκτός από μπανάνα. Τα πεπόνια και τα καρπούζια έχουν λιγότερες θερμίδες απ’ τα περισσότερα φρούτα. Φάτε μόνο τη σούπα και τα φρούτα. Μπορείτε να πιείτε τσάι δίχως ζάχαρη, χυμό cranberry ή νερό.

2Η ΗΜΕΡΑ

Όλα τα λαχανικά. Φάτε μέχρι σκασμού όλα τα φρέσκα. Ωμά ή σε κονσέρβα λαχανικά. Προσπαθήστε να φάτε λαχανικά με πράσινα φύλλα και αποφύγετε τα ξερά φασόλια, αρακά και καλαμπόκι. Το βράδυ αυτής της μέρας ανταμείψετε τον εαυτό σας με μία μεγάλη ψητή πατάτα με βούτυρο. Μη φάτε φρούτα.

3Η ΗΜΕΡΑ

Φάτε φρούτα, σούπα και λαχανικά όσα θέλετε. Μη φάτε ψητή πατάτα. Εάν έχετε κάνει αυτή τη δίαιτα για τρεις ημέρες και δεν έχετε κάνει ζαβολιά θα έχετε χάσει δυόμισυ έως τρία κιλά.

4Η ΗΜΕΡΑ

Μπανάνες και άπαχο γάλα. Φάτε μέχρι και 3 μπανάνες και πιείτε όσο νερό μπορείτε σήμερα μαζί με τη σούπα. Οι μπανάνες έχουν πολλές θερμίδες και υδατάνθρακες όπως και το γάλα, αλλά αυτή την ημέρα το σώμα σας θα χρειαστεί το κάλιο και τους υδατάνθρακες τις πρωτεΐνες και το ασβέστιο για να μειωθεί η επιθυμία σας για γλυκό.

5Η ΗΜΕΡΑ

Μπορείτε να φάτε 280-560 γρμ. μοσχάρι και μέχρι 6 φρέσκες ντομάτες σήμερα. Προσπαθήστε να πιείτε 6-8 ποτήρια νερό σήμερα για να φύγει το ουρικό οξύ απ’ το σώμα σας. Φάτε τη σούπα τουλάχιστον 1 φορά σήμερα.

6Η ΗΜΕΡΑ

Μοσχάρι και λαχανικά. Φάτε όσο τραβάει η όρεξή σας σήμερα. Μπορείτε να φάτε, αν θέλετε, ακόμα και 2 ή 3 μπριζόλες με λαχανικά με πράσινα φύλλα. Αλλά όχι ψητή πατάτα.

7Η ΗΜΕΡΑ

Καφέ ρύζι. Χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη και λαχανικά. Μη ξεχάστε να φάτε τη σούπα τουλάχιστον 1 φορά σήμερα.

Στο τέλος της έβδομης μέρας αν δεν έχετε κάνει ζαβολιά με την παραπάνω δίαιτα θα έχετε χάσει 5-8 κιλά. Αν έχετε χάσει παραπάνω από 8 κιλά σταματήστε για 2 μέρες και ξαναρχίστε τη δίαιτα απ’τη πρώτη μέρα. Αυτή τη δίαιτα των 7 ημερών μπορείτε να την κάνετε όσο συχνά θέλετε. Πραγματικά αν την ακολουθείτε σωστά θα καθαρίσετε από βρωμιές και θα σας δώσει ένα αίσθημα ευεξίας.

Μετά από 7 μέρες μόνο αυτής τη δίαιτας θα αρχίσετε να νιώθετε πιο ελαφρύς κατά 5 κιλά ως και 8 κιλά. Έχοντας όμως άφθονη ενεργητικότητα. Συνεχίστε τη δίαιτα για όσο καιρό θέλετε και νιώστε τη διαφορά. Αυτή η δίαιτα καίει γρήγορα το λίπος και το μυστικό είναι ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνετε.

Με αυτή τη δίαιτα δεν επιτρέπεται να πίνετε αλκοολούχα ποτά λόγω του ότι πρέπει να απομακρυνθεί το λίπος που έχει δημιουργηθεί στο σύστημά σας. Διακόψετε τη δίαιτα τουλάχιστον για 24 ώρες πριν πιείτε αλκοόλ.

Επειδή το πεπτικό σύστημα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό αυτή η δίαιτα θα επιδράσει διαφορετικά στον καθένα μετά την τρίτη μέρα θα έχετε περισσότερη ενεργητικότητα από ό,τι είχατε όταν αρχίσατε τη δίαιτα. Αν δεν έχετε κάνει ζαβολιές. Όταν κάνετε τη δίαιτα για αρκετές μέρες, θα διαπιστώσετε ότι οι κινήσεις των εντέρων σας έχουν αλλάξει. Φάτε ένα φλυτζάνι all bran ή φυτικές ίνες.

Αν και μπορείτε να πίνετε καφέ χωρίς γάλα με αυτή τη δίαιτα, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεστε την καφεΐνη την τρίτη μέρα.

Οριστικά όχι-όχι ψωμί, αλκοόλ, αεριούχα ποτά, και ποτά διαίτης.

Μπορείτε να τρώτε τη σούπα όποτε νιώθετε πεινασμένοι. Φάτε όση επιθυμείτε. Όση περισσότερη τρώτε τόσο περισσότερο χάνετε.

Μην τρώτε τηγανητά.

Μπορείτε να φάτε ψητή κότα στη σχάρα ή στα κάρβουνα ή στο φούρνο χωρίς πέτσα αντί για μοσχάρι. Τα φάρμακα που παίρνετε δεν πειράζουν στη δίαιτα.

Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχάρι με ψάρι ψητό μόνο μια ημέρα από τις μέρες που δίνουν μοσχάρι. Χρειάζεστε τις πολλές πρωτεΐνες του κρέατος τις άλλες ημέρες.

Μπορείτε επίσης στη σούπα να προσθέσετε σέλερι ( 1 φλιτζάνι του τσαγιού),  2 σκελίδες σκόρδο και κρεμμύδι ( 1 φλιτζάνι του τσαγιού). Αν δεν σας αρέσει ο μαϊντανός μπορείτε να βάλετε βασιλικό (ένα κουταλάκι του γλυκού)  και ρίγανη (ένα κουταλάκι του γλυκού).

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara low