Τα προβιοτικά τρόφιμα, η ανάγκη για γλυκά και ο μύκητας Candida

Τι σχέση  έχουν τα προβιοτικά τρόφιμα με τη μείωση της

επιθυμίας για ζάχαρη; Όπως αποδεικνύεται υπάρχει σημαντική . Τα προβιοτικά είναι φυσικοί εχθροί του μύκητα Candida, που μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων υγείας, όπως δερματικά εξανθήματα π.χ.ψωρίαση, αύξηση του σωματικού βάρους και λοιμώξεις του κόλπου. Η Candida τροφοδοτείται από τη ζάχαρη, οπότε όταν αφεθεί να αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα, μπορεί να προκαλέσει έντονη ανάγκη για τη ζάχαρη καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει την κύρια πηγή τροφής της.

Με την εξάλειψη της ζάχαρης και την προσθήκη προβιοτικων τροφίμων θα αρχίσει να υποσιτίζεται ο μύκητας Candida. Με την κατανάλωση περισσότερων προβιοτικών τροφών, τα καλά βακτήρια στο έντερο σας θα ανθίσουν, διατηρώντας ταυτόχρονα τον Candida και άλλα κακά βακτηρίδια στον κόλπο (ιδανικός λόγος είναι περίπου 85% καλό / ουδέτερο βακτήριο και 15% κακό). Αυτό σημαίνει λιγότερη ανάγκη για τη ζάχαρη, και επίσης καλύτερο δέρμα, πιο ευτυχισμένη κοιλιά και πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Το κεφίρ, το ξίδι μηλίτης μήλου, το ελληνικό γιαούρτι (απλές, βιολογικές ποικιλίες είναι καλύτερο) και το kombucha είναι γεμάτες με προβιοτικά και είναι εύκολο να βρεθούν σε παντοπωλεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής .

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®