Τι είναι η δερματοσκόπηση;

Η δερματοσκόπηση αποτελεί μια σύγχρονη αναίμακτη διαγνωστική τεχνική. Στη δερματοσκόπηση γίνεται χρήση ειδικών φακών και ηλεκτρονικών συσκευών τα οποία έχουν την ικανότητα μεγέθυνσης και εκπομπής πολωμένου φωτός, με σκοπό να αξιολογούνται ειδικά μορφολογικά χαρακτηριστικά των υπό εξέταση βλαβών (χρώμα βλάβης, μοτίβο δικτύου χρωστικής κτλ).

δερματοσκόπηση

Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα πρώιμης και ασφαλούς διάγνωσης των μελαχρωματικών βλαβών και ιδιαίτερα των σπίλων-ελιών και του μελανώματος.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους σπίλους. Η ύπαρξη πολλών σπίλων, η αθροιστικά υπέρμετρη έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και το οικογενειακό ιστορικό μελανώματος είναι σημαντικοί παράγοντες για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης μελανώματος σε ασθενείς με σπίλους.

Το πλέον ισχυρό όφελος που προκύπτει από τη χαρτογράφηση σπίλων, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα για την ανίχνευση μελανώματος ακόμα και σε πολύ πρωτογενές στάδιο.

moles

Με αυτή την τεχνολογιά άρτια μέθοδο, οι εικόνες αυτές από τους σπίλους, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ακριβή διάγνωση αλλά και σε μελλοντική σύγκριση,  πάντα ψηφιακά.

Πότε πρέπει να κάνω χαρτογράφηση;

Αν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω ομάδες η χαρτογράφηση σπίλων ίσως σας είναι απαραίτητη

  • Άτομα με πολλαπλούς – δυσπλαστικούς σπίλους
  • Άτομα με ιστορικό οικογενειακό η ατομικό μελανώματος
  • Ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες