5 καθημερινοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Η κατάθλιψη και οι ψυχικές ασθένειες είναι μια αυξανόμενη επιδημία παγκοσμίως. Για όσους πιστεύουν ότι μπορεί να υποφέρουν από κατάθλιψη (ή ακόμα και μεγάλες περιόδους κακής διάθεσης), πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα για να προσπαθήσετε να επανέλθετε. Πέρα από τις συμβουλές εξειδικευμένου θεραπευτή, είναι σημαντικό να  εντάξετε στην καθημερινότητά σας  συνήθειες που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης. Η σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική για πολλούς ανθρώπους που αισθάνονται κατάθλιψη.

Υπάρχουν 5 tips τα οποία αν ακολουθείτε καθημερινά  υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα:

Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή: αν αισθάνεστε πεσμένοι, είναι σημαντικό να αντισταθείτε στην επιθυμία να καταναλώσετε γλυκά και πρόχειρο φαγητό. Οι επιλογές τροφίμων θα πρέπει να περιλαμβάνουν φρούτα, σαλάτες, αυγά, ξηρούς καρπούς , όσπρια, καστανό ρύζι και ψάρι. Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα το βράδυ.

Αφιερώστε χρόνο έξω πηγαίνοντας για μια βόλτα ή τρέξιμο: θα σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, καθώς  η άσκηση παράγει ενδορφίνες που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το σωστό ζέσταμα και χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα υποδήματα.

running

Ακολουθείστε ένα κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης: λίγος ιδρώτας μερικές φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε την κατάθλιψη υπό έλεγχο. Δεν χρειάζονται υπερβολές,  απλώς μείνετε εστιασμένοι στους εβδομαδιαίους στόχους σας.

Διαλογιστείτε: Είναι σημαντικό να «ταξιδεύει ο νους σας κάποιες φορές. Δεν χρειάζεται να είστε yogi για να απολαύσετε το διαλογισμό. Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε από το σύντροφό σας ή από έναν φίλο να διαλογιστεί μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον.

meditate

Δημιουργείστε  ένα “μενού” για την ψυχή σας: θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα “μενού” για την ψυχή σας και να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία από στην καθημερινότητά σας. Για αρχάριους, έχετε πάντα ένα βιβλίο ή δύο κοντά σας. Τα βιβλία είναι μεγάλοι σύντροφοι επειδή η ανάγνωση είναι παρόμοια με το διαλογισμό. Επιπλέον, συνεχίστε να ανανεώνετε τη λίστα αναπαραγωγής στο κινητό σας με νέα μουσικά κομμάτια. Μην ξεχνάτε να συμμετέχετε σε κοινωνικές δραστηριότητες.

book

Ένα άρθρο του Andrea Boffo

Πηγή: www.dnafit.com