Οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό

Όλοι λίγο ή πολύ, καταναλώνουμε αλκοόλ σχεδόν κάθε μέρα. Ακόμα κι αυτοί, που γενικά δεν είναι του αλκοόλ, το βρίσκουν μια ευχάριστη συνήθεια, ένα χαλαρωτικό treat για το τέλος μιας δύσκολης ημέρας.

Και ναι, το αλκοόλ έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα να σε κάνει να χαλαρώνεις, να αποφορτίζεσαι και να νιώθεις καλύτερα. Και ναι, κανείς μας δεν σκέφτεται ότι μπορεί να είναι κακό για την υγεία.

Ωστόσο, το αλκοόλ είναι αλκοόλ και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σου, και πόσο μάλλον αν είναι σε καθημερινή βάση.

Το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις, ακόμα και σε μικρή δοσολογία. Γενικά, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί στομαχικές διαταραχές, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και άγχος και κατάθλιψη. Επίσης, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, το αλκοόλ προκαλεί κύρωση του ήπατος, νευρολογικές διαταραχές, σεξουαλική ανικανότητα και καρδιακές νόσους.

Ακόμη, το να πίνεις καθημερινά αυξάνει τις πιθανότητες εξάρτησής σου από το αλκοόλ, που είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα σοβαρή κι επικίνδυνη. Έτσι, κι αν ακόμα είναι ένα ποτάκι χαλάρωσης, η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να το μετατρέψει σε μια σχέση εξάρτησης και αλκοολισμού.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία. Πρόσφατη έρευνα έδειξε, ότι η συχνή κατανάλωση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 40, ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους. Οι συνιστώμενες ποσότητες ημερησίως περιορίζονται σε δυο με τρεις κουταλιές της σούπας μπύρα.

Κι αν ακόμα θεωρείς ότι δεν πίνεις πολύ ή δεν πίνεις σε καθημερινή βάση, τα παραπάνω θα πρέπει να σε πείσουν ότι το αλκοόλ είναι μια κακιά συνήθεια, ιδιαίτερα επιβλαβή για τον εαυτό σου.

Επαναπροσδιόρισε λοιπόν, τις συνήθειές σου!

 

Πηγή  skai.gr