Αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι αμύγδαλα αλεσμένα. Βγάζοντας το λίπος που φυσικά έχουν, γίνονται μια πηχτή κρέμα σαν βούτυρο.

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι πολύ υγιεινό και περιέχει αμέτρητα θρεπτικά συστατικά. Είναι αρκετά θερμιδογόνο, αλλά αν καταναλωθεί σε μικρές ποσότητες ως μέρος μια ισορροπημένης διατροφής, προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα μας.

αμυγδαλοβούτυρο

Είναι μία πλήρης τροφή που μας δίνει ενέργεια ενώ συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού. Περιέχει βιταμίνη Ε και μεγάλες ποσότητες μαγνησίου (διατήρηση καλής υγείας των οστών μας), καλίου, φωσφόρου και σιδήρου.
Είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου: ένα φλιτζάνι αμύγδαλα μας δίνει τόσο ασβέστιο όσο και ένα μικρό κομμάτι φέτα. Το αμυγδαλοβούτυρο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, δηλαδή τα καλά λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, και αποδίδει χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη.

Ψάχνοντας για μία εύκολη αλλά και γευστική συνταγή με αμυγδαλοβούτυρο βρήκαμε την παρακάτω στο www.twopeasandtheirpod.com , τη μεταφράσαμε και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Μπισκότα βρώμης αμύγδαλου Cranberry {Vegan}

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • ½ φλιτζάνι vegan κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Χρησιμοποιώντας μίξερ αναμείξτε το βούτυρο αμυγδάλου και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να έχει απαλή υφή, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Προσθέστε ανακατεύοντας το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τη βρώμη, τα αποξηραμένα κρανμπερι, τα τσιπ σοκολάτας καθώς και το μπωλ με το αλεύρι που αφήσατε το πλάι.
  5. Χρησιμοποιήστε κουτάλι ως δόση για να μετρήσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε τις κουταλιές ζύμης στο ταψί με απόσταση. Επιπεδώστε απαλά τις μπάλες ζύμης με την παλάμη του χεριού σας ή με πιρούνι. Ψήστε τα μπισκότα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στα άκρα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο φύλλο ψησίματος για 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης και ψύξτε εντελώς. Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Αγοράσαμε το Άλλειμα Αμυγδαλοβούτυρου ΕΔΩ 

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer, Seminar & Conference Lecturer, Pilates Master Trainer “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of Pilates Method Alliance (PMA),  Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit®  Certified Trainer, General Manager & Owner of AthensTrainers®