Αποτρίχωση με laser

//Αποτρίχωση με laser

Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης όπως το κοινό ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί και η χρήση αποτριχωτικής κρέμας προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα.

Μέχρι σήμερα η μόνη ικανοποιητική τεχνική ήταν η χρήση βελόνας (ηλεκτρόλυση), η οποία είναι επώδυνη, χρονοβόρα και πολυέξοδη, ενώ παράλληλα περιορίζεται σε μικρές μόνο επιφάνειες (π.χ. πρόσωπο).

Ο σχηματισμός ουλών, οι αλλεργικές αντιδράσεις και η θυλακίτιδα (τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα ), είναι συχνές παρενέργειες των παραπάνω τεχνικών αποτρίχωσης.

Η αποτρίχωση με laser είναι η μόνη μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, που καταργεί τις παραδοσιακές τεχνικές, κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες, σε οποιοδήποτε περιοχή του σώματος, αφαιρώντας με ασφάλεια την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και την δομή της επιδερμίδας.

laser apotrixwsi

H θεραπεία ποικίλει ανάλογα με τον ασθενή και την περιοχή της εφαρμογής.

Πώς Λειτουργεί:

Η ακτίνα φωτός του laser  προκαλεί απορρόφηση της ενέργειας από τη μελανίνη της τρίχας, καταστρέφοντας το τριχικό θύλακα. Αυτό καταστρέφει τη ρίζα και αναστέλλει το σχηματισμό νέας τρίχας, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη μελανίνη.

Πόσες συνεδρείες χρειάζονται?

Χρειάζονται συνήθως 6-7 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 45-50 ημερών. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία η μείωση της τριχοφυΐας φθάνει μέχρι και 50%, ενώ οι τρίχες γίνονται πιο απαλές, ανοιχτόχρωμες και μαλακές και τα πόδια δεν τσιμπάνε πια.

Η θεραπεία είναι σχετικά ανώδυνη χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος.

Μετά τη θεραπεία  απαγορεύεται η πολύωρη ἐκθεση στον ήλιο μια εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά. Φυσικά είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος μετά τη θεραπεία.

Το διαβάσαμε στο tzouma clinic

By |2019-04-14T12:48:44+00:00Απρίλιος 14th, 2019|Διάφορα|0 Comments