Καρύδια Βραζιλίας

Τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν ένα είδος ξηρών καρπών που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει …περιζήτητο, εξαιτίας των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων που του αποδίδονται.

Αναπτύσσονται πάνω σε γιγάντια δέντρα, κυρίως στα τροπικά δάση του Περού, τη Βραζιλία και τη Βολιβία. Μαζί με μια ποικιλία άλλων καρπών, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας λόγω των εξαιρετικών τους θρεπτικών ιδιοτήτων.

βραζιλιάνικα καρύδια

Τα καρύδια Βραζιλίας είναι ε μια καταπληκτική πηγή πολλών  βιταμινών και αλκαλικών μεταλλικών αλάτων. Είναι ασφυκτικά γεμάτα από σελήνιο (30γρ περιέχουν περίπου 544 mcg, ή 780 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) μακράν η καλύτερη διατροφική πηγή για αυτό το βασικό και απαραίτητο ιχνοστοιχείο. Περιέχουν επίσης αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο διευκολύνει τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικά για την καρδιά, όπως φολικό οξύ, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως θειαμίνης . Άλλα βασικά στοιχεία τους είναι το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος. Είναι ένα υπερ-θρεπτικό εργοστάσιο ενέργειας!

Όσον αφορά στην περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, αν και διαθέτουν υψηλή αναλογία μονοακόρεστων και πολυακόρεστων και σημαντικές ποσότητες ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, εν τούτοις διαθέτουν υψηλότερα ποσοστά κορεσμένων λιπαρών συγκριτικά με άλλους ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν περίπου 185 θερμίδες ανά 30γρ (περίπου έξι τεμάχια).

Το να τρώτε ένα καρύδι Βραζιλίας την ημέρα θα μπορούσε να εμποδίσει την έλλειψη σεληνίου, δεδομένου ότι ένα μόνο καρύδι περιέχει έως και 100 μικρογραμμάρια σελήνιο! Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση είναι 4 με 6 τεμάχια.
Απολαύστε τα σκέτα, σε smoothies και για μια ενζυματική ζωντανή διατροφή, βάλτε τα στο νερό για 7 με 9 ώρες ώστε να ενεργοποιηθούν, να εξαλειφθούν οι αναστολείς ενζύμων τους και έτσι να είναι πιο εύπεπτα και δυναμοποιημένα!

Πηγή: proionta-tis-fisis.com