Αυτοσχέδιες ιστορίες για παιδιά Fit Smiling Kids stories: οι περιπέτειες του μικρού Βαγγέλη

Ένα απόγευμα του Αυγούστου ο μικρός Βαγγέλης και οι φίλοι του έπαιζαν ποδόσφαιρο στην κατασκήνωση που παραθέριζαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Κάποια στιγμή ένα τρομερό και δυνατό σουτ εκτόξευσε την μπάλα τόσο μακριά που χάθηκε μέσα στο δάσος με τα πανύψηλα και πυκνά δέντρα.

vaggelis1

Ο μικρός Βαγγέλης προθυμοποιήθηκε να πάει να την μαζέψει αλλά η ώρα είχε περάσει και ο ομαδάρχης τους φώναξε για το βραδινό τους γεύμα. Έτσι λοιπόν μαζεύτηκαν όλοι γύρω από το πελώριο τραπέζι της αίθουσας, κάθισαν στις καρέκλες τους και απόλαυσαν μία λαχταριστή μακαρονάδα.

vaggelis2

Όταν τελείωσαν όλοι το φαγητό τους είχε έρθει η ώρα για την προβολή μιας καινούργιας παιδικής ταινίας. Ο μικρός Βαγγέλης όμως είχε στεναχωρηθεί τόσο πολύ για την μπάλα που χάθηκε που το έβαλε σκοπό να το σκάσει για να πάει να την βρει. Πήρε λοιπόν τον δρόμο προς το δάσος και καθώς περπατούσε μία μικρή ακρίδα έκατσε πάνω στον ώμο του. Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν φοβήθηκε αλλά αμέσως της συστήθηκε και την έκανε φίλη του.

vaggelis3

Προχωρώντας βρήκαν την συλλεκτική κόκκινη μπάλα ξεφούσκωτη μέσα στην κουφάλα ενός δέντρου. Μπήκαν λοιπόν μέσα για να την πάρουν και εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε μπροστά τους ένα τεράστιο δηλητηριώδες φίδι.

vaggelis4

Για καλή τους τύχη εκεί κοντά βρισκόταν ένας κυνηγός ο οποίος παρατήρησε το συμβάν και έσπευσε αμέσως για βοήθεια. Έβγαλε το τόξο του και σημάδεψε το φίδι με ένα μακρύ βέλος. Το φίδι τρομαγμένο σύρθηκε αστραπιαία μέσα στα χόρτα για να ξεφύγει. Ο μικρός Βαγγέλης αν και ήταν αρκετά ταραγμένος ευχαρίστησε τον κυνηγό που τους έσωσε την ζωή.

vaggelis5

Παρατήρησε όμως ότι ο ήλιος έχει πέσει και το φεγγάρι είχε κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό.

vaggelis6

Φοβισμένος λοιπόν από το σκοτάδι ζήτησε βοήθεια για την επιστροφή τους στην κατασκήνωση και ο κυνηγός του ς έδωσε να ανάψουν δύο κεριά ώστε να φωτίσει το μονοπάτι του γυρισμού.

vaggelis7

Ακολουθώντας τα ίχνη από τις ρόδες των ποδηλάτων και υπό το φως των κεριών βρήκαν επιτέλους τον προαύλιο χώρο της κατασκήνωσης.

vaggelsi8

Ο μικρός Βαγγέλης χαιρέτησε την φίλη  του ακρίδα και έτρεξε γρήγορα στην παρέα  του για να τους πει την τρομακτική του ιστορία, με υπόσχεση στον εαυτό του ότι δεν θα ξαναφύγει πότε ξανά μόνος του χωρίς να ενημερώσει κανέναν…..

Σοφία Παπαγέωργα, Yoga &  Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Associate

sofia

smiling