Φρουτένια παγωτά

Τώρα και εσύ μπορείς να απολαύσεις ένα υγιεινό παγωτό – γρανίτα από φρούτα χωρίς τύψεις και ενοχές, είτε βρίσκεσαι σε περίοδο διατροφής είτε όχι. Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα σε ξετρελάνει.

παγωτό
Για το παγωτό – γρανίτα με γεύση φράουλα θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι φράουλες κατεψυγμένες τουλάχιστον 10-12 ώρες, ½ φλ. γάλα αμυγδάλου και 1 κοφτό κ.σ. μέλι. Όλα τα υλικά τα χτυπάς στο μούλτι και έπειτα βάζεις το μείγμα σου σε καλούπια παγωτού, ή αν δεν έχεις, σε ένα πλαστικό μπολ. Βάζεις το σπιτικό φρουτένιο παγωτό σου στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και το απολαμβάνεις σκέτο ή με γλυκό του κουταλιού σταφύλι ή με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένη καρύδια ή με ότι τραβάει η όρεξή σου.
Για την επικάλυψη σοκολάτα δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω από μια συσκευασία κουβερτούρας και 1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου. Βέβαια, το γάλα αμυγδάλου μπορείς και να το παραλείψεις.

Για το παγωτό – γρανίτα με γεύση μπανάνα θα χρειαστείς: 1 μεγάλη κατεψυγμένη μπανάνα τουλάχιστον 10-12 ώρες, ½ φλ. γάλα αμυγδάλου και 1 κοφτό κ.σ. μέλι. Μπορείς να βάλεις και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά. Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, τα χτυπάς στο μούλτι και τα βάζεις σε καλούπια παγωτού ή πλαστικό μπολ και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες. Τέλος, απολαμβάνεις χωρίς τύψεις το αγαπημένο σου παγωτό.

 

Στέλλα Σιδεράτου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Φυσικοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος, Pilates Trainer

 

Πηγή: stellasideratou.blogspot.com