2ημερο στο Γαλαξείδι

Μια νέα εκδρομή …ένας νέος προορισμός…πιο γνωστός μα τόσο άγνωστος…μόνο 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα!!!
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ή ΓΑΛΑΞΙΔΙ!
Σύμβολο της Ναυτοσύνης των Ελλήνων*!
Σχεδόν οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταξιδέψει ως εκεί…ίσως μετά τους Δελφούς ή κατεβαίνοντας από Αράχωβα …έχουμε θαυμάσει τα γραφικά σοκάκια, τα παλιά αρχοντικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καπετανόσπιτα* με τα περίτεχνα μικρά μπαλκόνια, τα ξύλινα υποστυλώματα, τα παραθυρόφυλλα, τις αυλόπορτες σ’ όλες τις αποχρώσεις της θάλασσας και τις με βοτσαλωτές αυλές (τα λεγόμενα «αγλιά»), τα ακρόπρωρα με τις βουκαμβίλιες, το γραφικό λιμάνι !
Έχουμε νιώσει τη νοσταλγία για το παρελθόν και την ιστορία της πόλης!
Μαζί όμως θα ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά του Γαλαξειδιού…
Ενδεικτικό πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ
Φτάνοντας την πρώτη μέρα της απόδρασής μας θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι στο άλσος Πέρα Πάντα, ένα μικρό λόφο πνιγμένο στα δέντρα. Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει σε έναν ανεμόμυλο που δεσπόζει ψηλά…ίσως να τον έχετε προσέξει μιας και φωτίζεται το βράδι…μαγική η θέα!!!!! Κατεβαίνοντας το μονοπάτι θα συναντήσουμε το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην κορυφή του λόφου Πέρα Πάντα, θα κατηφορίσουμε τo ύψωμα Γιάννακη και παραλία-παραλία θα φτάσουμε στο κεντρικό λιμάνι, στην πλατεία του Μάμα και στην Αγορά.
Η στάση μας για μεσημεριανό θα είναι στο λιμάνι…και στη συνέχεια θα πάμε στα καταλύματα μας για ξεκούραση κι ελεύθερο χρόνο…Το βραδάκι θα βρεθούμε στο Καφφενείο του Θεμιστοκλή, που θα απολαύσουμε μια μουσική βραδιά από μια τοπική παρέα με κάτι «τσιμπητό» και ποτό…ενώ εκείνη τη βραδιά θα κόψουμε και τις Βασιλόπιτές μας με μικρές εκπλήξεις!!!
ΚΥΡΙΑΚΗ
Η μέρα ξεκινά με ομάδες δύο ταχυτήτων:
-όλους όσους θέλουν να απολαύσουν το πρωινό ξύπνημα με πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια σε συγκεκριμένη ώρα να κατευθυνθούν στο Ναυτικό Μουσείο και στο Ναό του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής
και
-εκείνους που είναι μάχιμοι και θέλουν να περπατήσουν στο αρχαίο μονοπάτι, το οποίο είναι αρκετά ανηφορικό και οδηγεί από το Γαλαξείδι στον Άγιο Βλάση.
Ακολουθεί το μεσημεριανό φαγητό στο ABOVO και αν μας επιτρέψει ο χρόνος τα παιχνίδια που αγαπάμε να παίζουμε σα μικρά παιδιά!!!!!!!!!!!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

AthensTrainers®:
Βαρβάρα Σολομωνίδου: 6932588925 ώρες επικοινωνίας 13:00 – 18:00, Email: varvara@athenstrainers.gr
Μαρία Καρποδίνη: 6950614115 ώρες επικοινωνίας 11:00-21:00, Email:info@athenstrainers.gr

Δανειστήκαμε αρκετές πληροφορίες από το site : https://www.galaxidi.eu/