Γνωρίζετε ότι

Η αποτρίχωση με ζάχαρη ή η περσική αποτρίχωση είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιείται από το 1900 π.Χ. στην Περσία?

Ένα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο ήταν σύμβολο  status μεταξύ των Αιγυπτίων?

Η πρώτη αναφορά για βαφή μαλλιών έγινε από τον Διόδωρο, Έλληνα ιστορικό, που περιέγραψε λεπτομερώς πώς οι Κέλτες είχαν πολύ ψηλά ξανθιά μαλλιά?

 

Η αποτρίχωση με κλωστή/Threading είναι μια μέθοδος που έχει τις ρίζες της στο Ιράν, στην Ινδία, στην Κεντρική Ασία και στην Κίνα?

Η συνήθεια του πλεξίματος των μαλλιών για καλλωπισμό είναι αρχαιότατη και υπάρχουν πολλές παραστάσεις που δείχνουν κοτσίδες διαχρονικά σε άνδρες και γυναίκες?

Και λίγα λόγια για τα καλλυντικά προσώπου:

Τα καλλυντικά του προσώπου εφευρέθηκαν από τους ανατολικούς λαούς της Μέσης Ανατολής και από εκεί τα πήραν αργότερα οι Ελληνίδες. Στην Αθηνά τον 5ου αιώνα, οι γυναίκες έβαζαν στο πρόσωπο τους κερουσίτι, που το έλεγαν ψιμύθιον (είναι ακριβώς η ονομασία εκείνη που από τότε καθιερώθηκε στην ελληνική γλώσσα για να υποδηλώνει το οποιοδήποτε φτιασίδι). Εκτός από το μάλλον απαραίτητο βάψιμο των χειλιών, το ρουζ εκείνης της εποχής ήταν το μίλτον, ένα παρασκεύασμα από φύκια, ή από τη ρίζα διαφόρων φυτών. Ζωγράφιζαν τα φρύδια τους με φούμο, τα μάτια με στίμμι, τις βλεφαρίδες είτε με άσβολον μια ειδική σβουνιά είτε με ένα μείγμα από ασπράδι αυγού και άμμο. Χρησιμοποιούσαν κρέμες για τις ρυτίδες, μαστιχόλαδο για τον ιδρώτα, καρυδόλαδο, θυμαρόλαδο για το λαιμό και τα γόνατα (μια απέραντη ποικιλία αλοιφών από λουλούδια,φυτά και λάδι). Το άλλειμα όλων αυτών των υλικών γινόταν με μικρές βούρτσες καθώς και με τα δάχτυλα.

Βρήκε για εσάς η Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Πληροφορίες Wikipedia

Αθηνά τον 5ου αιώνα