Πως το Κάπνισμα Βλάπτει το Μυικό Σύστημα

Tο κάπνισμα είναι γνωστό ότι βλάπτει τους πνεύμονές και το αναπνευστικό σύστημα. Ωστόσο, νέες έρευνες δείχνουν ότι τα συστατικά που περιέχονται στον καπνό των τσιγάρων, όπως η ακετόνη, η πίσσα, η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα, βλάπτουν άμεσα το μυϊκό σύστημα.

κάπνισμα

Γνωρίζαμε ότι, το κάπνισμα περιορίζει την ικανότητα ενός ατόμου να αθλείται, επειδή αποδυναμώνει το μυϊκό σύστημα. Ήταν ευρέως αποδεκτό ότι, αυτή η μυϊκή αδυναμία οφείλεται στο γεγονός ότι οι πνεύμονες καταστρέφονται εξαιτίας της φλεγμονής που επέρχεται από τη συνήθεια του καπνίσματος, η οποία φλεγμονή τελικά περιορίζει τη δραστηριότητα και την άσκηση.

Ωστόσο, τα ευρήματα αυτής της νέας μελέτης υποδεικνύουν ότι, ο καπνός τσιγάρων καταστρέφει άμεσα τους μύες μειώνοντας τον αριθμό των αγγείων και κατά συνέπεια ελαττώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου, αλλά και των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών που μπορούν να λάβουν.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό και τα επίπεδα της δραστηριότητας, καθώς και να αποτελέσουν παράγοντες κινδύνου για πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ο διαβήτης.

Η μελέτη που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε συνεργασία με το Universidad Federal do Rio de Janeiro και το Πανεπιστήμιο Kochi, δεν έχει εντοπίσει ποιες από τις περίπου 4.000 χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό τσιγάρων είναι υπεύθυνες για αυτή τη μυϊκή βλάβη.

smoking

Η ταυτοποίηση των υπεύθυνων χημικών ουσιών αποτελεί βασική οδό της περαιτέρω έρευνας, καθώς και η κατανόηση της διαδικασίας με την οποία μειώνεται ο αριθμός των αγγείων.

Το διαβάσαμε στο doctorsformulas.com