Θα χρειαστείς:

  • 1,5 φλ. αλεύρι (ολικής ή γ.ο.χ.)
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο κανέλα
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • ½ φλ. ελαφρύ λάδι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Φυσικό χυμό από 2 πορτοκάλια με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • Κράνμπερις

Ψήνεις στους 200ο C για 30-35΄ ανάλογα τον φούρνο

κέικ

Καλή Απόλαυση!

Tips:

  • Ελέγχεις το κέικ αν έχει ψηθεί με τον εξής τρόπο: το μαχαιρώνεις στην καρδιά του (στο κέντρο) και αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο, αν όμως βγει στο μαχαίρι ωμή ζύμη τότε θέλει και άλλο ψήσιμο.

Μπορείς να απολαύσεις το λαχταριστό κέικ:

  • Σαν γλυκό στο απογευματινό σου γεύμα
  • Στο πρωινό σου γεύμα μαζί με 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου και 1 μήλο με κανέλα

 

 

Στέλλα Σιδεράτου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Φυσικοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος, Pilates Trainer

Πηγή: stellasideratou.blogspot.com