Έχετε δυσανεξία στη λακτόζη?

Η δυσανεξία στις τροφές που περιέχουν λακτόζη,  αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα με ποικίλη συχνότητα.

Τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καταναλώνοντας εναλλακτικές τροφές υποκατάστατα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές εναλλακτικές λύσεις:

Γάλα αμυγδάλου

Το  γάλα αμυγδάλου έχει την εμφάνιση και την αίσθηση του γάλακτος, διαφέρει μόνο γεύση. Μπορεί να περιέχει λιγότερη πρωτεΐνη από το συνηθισμένο γάλα, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλό σε θρεπτικές ουσίες ασβέστιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη D. Εξαιρετικό μαζί με δημητριακά  ή για μιλκσέικ.

Γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας είναι επίσης δημοφιλές και είναι περισσότερο παρόμοιο με το πλήρες γάλα  καθώς είναι πυκνότερο . Μπορεί να μην είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, περιέχει όμως υψηλή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται ανάλογα με την γενετική σας ευαισθησία και με το εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Γάλα σόγιας

Πιθανώς το πιο γνωστό, είναι πολύ υψηλό σε πρωτεΐνες και μια επιλογή vegan που περιέχει πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο.

Υποκατάστατο Παγωτού

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια παραλλαγή χωρίς λακτόζη, αλλά είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε παγωτό με διάφορα φρούτα.

Υποκατάστατο Βουτύρου

Όταν μαγειρεύετε, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο και να απλώσετε  φυστικοβούτυρο ή  αβοκάντο στο τοστ σας το πρωί.

Υποκατάστατο Τυριού

Το τυρί έχει ήδη σημαντικά μειωμένη ποσότητα λακτόζης και είναι ανεκτό από πολλά άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Ωστόσο, εάν  διαπιστώσετε ότι η κατανάλωση  τυριού με μειωμένη λακτόζη σας δημιουργεί δυσανεξία,  μπορείτε να αγοράσετε τυριά χωρίς λακτόζη. Είναι γεγονός  ότι τίποτα δεν αντικαθιστά πραγματικά το τυρί όταν σκέφτεστε την πίτσα και τα φρυγμένα σάντουιτς, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια εναλλακτική λύση για να μπορείτε να το απολαύσετε.

τυρί χωρίς λακτόζη

Το διαβάσαμε στο www.dnafit.com