Macarons με καρύδα

Βολτάροντας στο διαδίκτυο και ερευνώντας για ένα συμπλήρωμα «έπεσα» πάνω σε μια εταιρεία βιολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων. Έψαξα τους καταλόγους των προϊόντων με βοήθεια τη μετάφραση του google και κάποια στιγμή μπήκα στη σελίδα των συνταγών!!! Ουάου!!!  Μακαρόν καρύδας!! !

Η συνταγή ήταν της Sarah Caruntu, food blogger, που την είχε αναρτήσει στο blog της: www.dolceappetit-blog.com/rețete/coconut-macarons

macarons

Αντικαταστήστε τα υλικά που ακολουθούν από προϊόντα που θα βρείτε σε ένα κατάστημα βιολογικών τροφών και θα έχετε το πιο υγιεινό και απολαυστικό αποτέλεσμα!!!
Υλικά:
-30 γραμμάρια ζάχαρης
-15 ml νερού
-35 g νιφάδες καρύδας
-250 g λευκή σοκολάτα
-120 g υγρή κρέμα
-150 g αλεύρι αμυγδάλου
-150 g ζάχαρη άχνη
-10 g εκχύλισμα καρύδας
-4 ασπράδια αυγών
– λίγο αλάτι
-150 g ζάχαρης
-40 ml νερού

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
• Σε ένα μικρό ταψί βάζετε 30 g ζάχαρης με 15 ml νερού σε μέτρια φωτιά. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει, προσθέστε τις νιφάδες καρύδας και γυρίστε μέχρι να ροδίσουν / καραμελωθούν.
• Σε ένα μπολ, λιώστε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την υγρή κρέμα, προσθέστε τις καραμελωμένες νιφάδες καρύδας και ανακατέψτε καλά.
• Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενής σκόνη.
• Αναμείξτε τα 2 ασπράδια αυγών με ένα χτυπητήρι έως ότου γίνει αφρός και μετά ρίξτε τα πάνω από το μείγμα αλευριού.
• Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα 150 g ζάχαρης μαζί με 40 ml νερού και αφήστε μέχρι να βράσουν. Χτυπήστε τα άλλα 2 ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι στο μπολ ενός μίξερ. Όταν τα ασπράδια αυγών χτυπηθούν καλά, ρίξτε τη ζάχαρη από την κατσαρόλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει με μαρέγκα.
• Ρίξτε τη μαρέγκα πάνω από το μείγμα αλευριού αμυγδάλου και ανακατέψτε πολύ καλά με μια σπάτουλα έως ότου η ζύμη γίνει μαλακή και κολλώδης.
• Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σχηματίστε τα macarons στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Αφήστε τα macarons να στεγνώσουν και βάλτε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
• Αφού κρυώσουν, μπορείτε να τα γεμίσουμε με λευκή κρέμα σοκολάτας και νιφάδες καρύδας.

Απολαύστε !

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγές:
www.dolceappetit-blog.com
www.biosano.ro