Magic Circle Lat Press : Άσκηση της εβδομάδας

Το εργαλείο που χρησιμοποιείται αυτή την φορά στην άσκηση της εβδομάδας είναι το Magic Circle

Σε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων σας (πέλματα παράλληλα). Τοποθετείστε το pad του Magic circle στο ισχίο και το σύστοιχο χέρι το κρατά εξωτερικά από το άλλο pad. Το άλλο χέρι δίπλα στο ισχίο.

Κατά την εκπνοή πιέστε το Magic circle με έλεγχο, εισπνέετε και οδηγήστε το Magic circle στην αρχική του θέση ελεγχόμενα.

magic circle

Tips

  • Βυθίστε τον ομφαλό προς τη Σπονδυλική Στήλη (PH μέσα + πάνω).

  • Στήθος ψηλά και ώμοι πλάι+ κάτω.

  • Βλέμμα ευθεία απέναντι.

  • Τοποθετείστε το Magic circle στο ύψος του ισχίου.

  • Η πίεση του Magic circle εκτελείται με ρυθμό και έλεγχο.

  • Πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων με πέλματα παράλληλα.

Τί είναι όμως το Magic Circle;

Το δαχτυλίδι / magic circle / spring circle / ring of pilates υπάρχει από την εποχή του J. Pilates, που τότε τα ελάσματα στις θέσεις λαβών ήταν από ξύλο κι όχι από μαλακό υλικό που είναι φτιαγμένα σήμερα. Μας εντυπωσιάζει με την ποικιλία των ασκήσεων, που απευθύνονται σε όλες τις μυϊκές ομάδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σκοπό τη σταθεροποίηση, την ισορροπία, την ενδυνάμωση ή το συντονισμό/συγχρονισμό κινήσεων. Πρόκειται για εξοπλισμό που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα οπότε είναι ιδανικό σε περίπτωση ταξιδιού. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα είδη δαχτυλιδιών όσον αφορά το υλικό κατασκευής, οπότε υπάρχει διαφορά στο βάρος και την αντίσταση, και των pads που υπάρχουν πάνω στο δαχτυλίδι.
 

Κάντε κλίκ το PILATES μπορείτε να δείτε όλες τις εκπαιδεύσεις Pilates που παρέχουμε,όπως και  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ που μπορείτε να δείτε όλους τους κλάδους εκπαιδεύσεων που παρέχει η AthensTrainers®…
 
 
Επίσης προτείνουμε,σε περίπτωση που θέλετε να προμηθευτείτε οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού γύρω απο το Pilates, την εταιρία Life Technologies.
 

Follow Us on SocialMedia Instagram/Facebook/Youtube /Twitter and keep up with us! #AthensTrainers #AthensTrainersCulture #AthensTrainersVision #ChangeYourLifeWithUs #pilates #yoga #spi #fitness #wellness #fitnessmotivation #fitnesslifestyle #fitnesslife #fitnessforfun #personaltraining #healthy #strong #healthylifestyle #ultimatepilatesofgreece #instagym #instafitness #instahealthy #instaworkout #training #workout #fit #body #PhysicalCondition #dnafit

Δέσποινα Πανέ

                                              Συνεργάτιδα AthensTrainers®, Pilates Instructor του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.