Μαύροι κύκλοι: απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο

Η σκοτεινή απόχρωση  του δέρματος κάτω από τα μάτια  είναι  αυτό που αναφέρουμε ως μαύροι κύκλοι. Μερικές από τις κύριες αιτίες για το σχηματισμό των μαύρων κύκλων είναι η κληρονομικότητα, η γήρανση, το ξηρό δέρμα, το παρατεταμένο κλάμα, η εργασία για πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, το ψυχικό ή σωματικό άγχος, η έλλειψη ύπνου και η ανθυγιεινή διατροφή. Τόσο άνδρες όσο και γυναίκες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων μπορούν να έχουν μαύρους κύκλους.

Οι μαύροι κύκλοι δεν αποτελούν σοβαρό δερματικό πρόβλημα, αλλά κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται κουρασμένοι και μεγαλύτεροι. Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές  σκιές κάτω από τα μάτια σας χρησιμοποιώντας μερικές εύκολες σπιτικές θεραπείες:

Χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι  για να εφαρμόσετε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού γύρω από τα μάτια σας. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε το. Κάνετε αυτό μία φορά την ημέρα για μερικές εβδομάδες.

Κόψτε ένα φρέσκο ​​αγγούρι σε χοντρές φέτες και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετήστε τις φέτες στην περιοχή των ματιών για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για περίπου μία εβδομάδα ή περισσότερο.

Τρίψτε μια ωμή πατάτα  πατάτες για να αποσπάσετε  το χυμό. Βυθίστε ένα βαμβακερό πανάκι στο χυμό και τοποθετήστε το  πάνω στα κλειστά μάτια σας. Βεβαιωθείτε ότι ο χυμός καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας καθώς και τα βλέφαρα. Αφήστε το χυμό να δράσει  για 10 έως 15 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά τα βλέφαρά σας με δροσερό νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες.

 

Το διαβάσαμε στο www.top10homeremedies.com