Η εμμηνόπαυση αποτελεί σημαντικό βιολογικό γεγονός στη ζωή της γυναίκας, στη διάρκεια της οποίας η παραγωγή των οιστρογόνων, που είναι οι γυναικείες ορμόνες, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Η έλλειψη αυτή των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση επηρεάζει την κάθε γυναίκα με διαφορετικό τρόπο και συνοδεύεται συχνά από εμφανή συμπτώματα όπως εξάψεις, νυχτερινοί ιδρώτες, αφύσικη κούραση και μεταβολές διάθεσης και ύπνου.

Menopause

Υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα διατροφής, που προτείνονται από τους γιατρούς, για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Ένα από αυτά είναι και το Floja.

Τι είναι το Floja Plus?
Πρόκειται για μία φυσική λύση που περιέχει εκχύλισμα σόγιας, ασβέστιο, βιταμίνη D, καθώς και 3 βιταμίνες της ομάδας Β (Β6, Β9 και Β12). Επίσης περιέχει βιταμίνη Κ και α-λινολενικό οξύ. Το ασβέστιο είναι το βασικό στοιχείο των οστών και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της οστικής μάζας.

Η βιταμίνη D διευκολύνει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, ενώ η ανεπάρκειά της έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή απορρόφηση του ασβεστίου. Η βιταμίνη Β6 μαζί με την Β12 είναι σημαντικοί σύμμαχοι των γυναικών, καθώς συνεισφέρουν στην εξισορρόπηση των γυναικείων ορμονών, καταπραΰνοντας τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα. Η βιταμίνη Β12 με τη Β9 συμμετέχουν στη διαδικασία του διαχωρισμού και της ανανέωσης των κυττάρων, ενώ ο συνδυασμός των Β6, Β12 και Β9 συμβάλλει στην ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη Κ δρα συνεργικά με τη βιταμίνη D διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της απώλειας του οστού και στη μείωση του κινδύνου των καταγμάτων.

εμμηνόπαυση
Το α-λινολενικό οξύ αποτελεί την πρόδρομο ουσία για τη σύνθεση των σημαντικών Ω3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου (DHA και EPA), τα οποία έχουν συσχετιστεί με τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.
Η σόγια είναι φυτό με υψηλή περιεκτικότητα σε ισοφλαβόνες. Η βιολογική δράση που αποδίδεται στις ισοφλαβόνες περιλαμβάνει την οιστρογονική δράση. Οι ισοφλαβόνες σόγιας χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και ασκούν θετική δράση επί των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και κυρίως επί των εξάψεων, καθώς η δομή τους μοιάζει πολύ με αυτήν των γυναικείων οιστρογόνων. Η σόγια που χρησιμοποιείται στο Floja είναι εγγυημένη και δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Τα 2/3 των ισοφλαβονών σόγιας που περιέχονται στο Floja (36,27mg) είναι από τις πιο βιοδραστικές μορφές των ισοφλαβονοειδών, παρέχοντας γρήγορη οιστρογονική δράση.

Το διαβάσαμε στο www.2pharmacy.gr