Ουλές

Οι ουλές εμφανίζονται συνήθως μετά από τραυματισμούς του δέρματος ή χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και με κάποιες δερματικές παθήσεις όπως είναι η ακμή.

Οι ουλές αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας επούλωσης του οργανισμού μετά από την πρόκληση της βλάβης στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

ουλές

Πιο συγκεκριμένα, οι ουλές είναι τα ορατά σημάδια που επιμένουν μετά την επούλωση μιας πληγής. Ο λόγος που γίνονται ορατές έγκειται στις αλλαγές που προκαλούν οι δερματικοί ιστοί στα υποκείμενα κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος της εκάστοτε περιοχής.

Οι ουλές έχουν απρόβλεπτη εξέλιξη

Αρχικά εμφανίζονται ως κόκκινοι-μωβ ιστοί που αργότερα γίνονται λευκοί και αρκετές φορές παρουσιάζουν κνησμό, πόνο και ευαισθησία. Με το πέρασμα του χρόνου συρρικνώνονται και γίνονται λιγότερο εμφανείς. Κάποιες φορές δε, σε πιο πρόσφατες ουλές πιθανόν να υπάρξει αυτόματη βελτίωση. Αυτό όμως είναι μια συνθήκη που δεν συμβαίνει πάντα. Αυτό συμβαίνει επειδή:

Η εξέλιξη μιας ουλής εξαρτάται από τον τρόπο διαδικασίας επούλωσης του κάθε οργανισμού και τον τύπο του αρχικού τραύματος που προκάλεσε τη βλάβη.

Κάθε ουλή είναι διαφορετική για αυτό χρειάζεται εξατομικευμένη θεραπεία που απαιτεί υπομονή και δέσμευση χρόνου από τον ασθενή.

Ενδέχεται να είναι επηρμένες ή εμβυθισμένες, να διαφέρουν ως προς το χρώμα και την υφή από τον περιβάλλοντα υγιή ιστό ή να είναι ιδιαίτερα εμφανείς λόγω του μεγέθους, του σχήματος και της θέσης τους.

H χρήση των εξελιγμένων LASER  στοχεύει στην ανάπλαση της περιοχής καθώς προκαλεί αλλαγές στις διάφορες στιβάδες του δέρματος δημιουργώντας ένα νέο υγιές δέρμα στην περιοχή των ουλών, ανώδυνα και αναίμακτα.

Το διαβάσαμε στο tzermias.gr