Προετοιμαστείτε για την παραλία με απλά βήματα

Το καλοκαίρι έφτασε κι ο υδράργυρος έχει αρχίσει την ανοδική του πορεία. Προετοιμαστείτε για την παραλία με πέντε απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά!

Ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής
Ποιος είπε πώς αν ξεχάσουμε και κανένα γεύμα, δεν πειράζει; Το μυστικό είναι να υιοθετήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα στη διατροφή σας χωρίς να παραλείπετε κανένα γεύμα της ημέρας.
Φροντίστε να παίρνετε ένα πλούσιο πρωινό που να περιλαμβάνει  βρώμη ή μία φέτα από ψωμί ολικής άλεσης με μαρμελάδα  και ένα φυσικός χυμό. Για το μεσημεριανό που είναι και το κυρίως γεύμα της ημέρας, μπορείτε να επιλέξετε άσπρο κρέας ή ψάρι με μία χορταστική σαλάτα ή ακόμη και ζυμαρικά, όπως τα Spaghetti Ολικής Άλεσης. Επίσης, τα όσπρια είναι μία καλή εναλλακτική. Αποφύγετε τις λιπαρές τροφές το βράδυ, επιλέξτε κάτι ελαφρύ και θρεπτικό όπως ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή μία σαλάτα.  Μην ξεχνάτε τα ενδιάμεσα γεύματα, βοηθούν στην καλύτερη πέψη και στη διατήρηση του μεταβολισμού σε σωστά επίπεδα!

Προσέξτε τις μερίδες
Σερβίρετε με σύνεση το φαγητό σας και χωρίς υπερβολές ή επιλέξτε μικρότερα σκεύη προκειμένου να περιορίσετε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.

Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό!
Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας, το 60%-70% του σώματός μας αποτελείται από αυτό. Ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και το σώμα μας χάνει πολλά υγρά, θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1½ λίτρο νερό καθημερινά.

Φρούτα και λαχανικά
Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C που είναι χρήσιμες ειδικά το καλοκαίρι) και είναι χαμηλά σε θερμίδες. Επίσης περιέχουν πολύ νερό (π.χ. το καρπούζι περιέχει 95% νερό), φυτικές ίνες και προσφέρουν ζωτικότητα και ενέργεια που λόγω της ζέστης έχουμε χάσει.

Πάρτε το χρόνο σας
Ο εγκέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά για να αντιληφθεί το μήνυμα ότι έχουμε χορτάσει. Εάν τρώμε γρήγορα, θα καταναλώσουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που έχουμε προγραμματίσει.

Το διαβάσαμε στο www.fytro.com.gr