Personal Training…κάντε την προπόνηση προωπική σας υπόθεση

personal training 01

Ο χρόνος είναι λίγος και οι ανάγκες και οι απαιτήσεις μας πολλές. Θέλουμε γυμναστική στα μέτρα μας, στο χώρο μας, για τις δικές μας ανάγκες και μόνο και με άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα!

Η λύση είναι μία: personal training

Για τα πλεονεκτήματα της προσωπικής προπόνησης, που είναι περισσότερο ανάγκη και λιγότερο μόδα, μας μιλάει η κα Βαρβάρα Σολομωνίδου personal trainer, καταξιωμένη γυμνάστρια πολλών επωνύμων και ιδιοκτήτρια της AthensTrainers.

Κυρία Σολομωνίδου πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το personal training?

Ο αθλητισμός ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου.  Από πολύ μικρή ηλικία λάμβανα μέρος ως αθλήτρια σε αγώνες στίβου. Έχοντας τελειώσει το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του πανεπιστημίου Αθηνών, αντί να διοριστώ στο Δημόσιο, αποφάσισα να εργαστώ σε γυμναστήρια. Για μένα η φυσική εξέλιξη ήταν το personal training, σε μία εποχή που οι περισσότεροι δεν είχαν ακούσει τον όρο, πόσο μάλλον δε, να είχαν γυμναστεί με personal trainer. Ώς συνέχεια όλου αυτού ίδρυσα την εταιρία AthensTrainers, η οποία έχοντας εξειδικευμένους personal trainers, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους/ διαιτολόγους και άλλους συνεργάτες προσφέρει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες σε πλήρως επαγγελματικό επίπεδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ας μιλήσουμε πιο αναλυτικά για το personal training και τα πλεονεκτήματά του.

Ο personal trainer συνεργάζεται στενά με τον ασκούμενο, δημιουργώντας για αυτόν εξειδικευμένο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες του. Με αυτό τον τρόπο η εκγύμναση είναι συγκεκριμένη, σωστή και πολύ αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα σήμερα που όλοι έχουμε πολύ περιορισμένο χρόνο. Επιπλέον, ο personal trainer μπορεί να επισκεφτεί το χώρο του ενδιαφερόμενου: σπίτι, γραφείο, γυμναστήριο ή όπου αλλού επιθυμεί.

 Άν πρόκειται για μικρή ομάδα αθλουμένων είναι εύκολο να προσαρμοστεί το πρόγραμμα στις ανάγκες κάθε μέλους, ώστε να ωφεληθούν όλοι όσοι το δυνατόν περισσότερο?

Η εταιρεία μας, έχοντας διαπιστώσει την ανάγκη του personalized group training, είναι η πρώτη η οποία εφάρμοσε το θεσμό στην Ελλάδα. Ετοιμάζουμε ειδικά ομαδικά προγράμματα των οποίων ο σχεδιασμός αφορά κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό άτομα με διαφορετική φυσική κατάσταση μπορούν να γυμναστούν μαζί και να ωφεληθούν κατά τον ίδιο τρόπο, στον ίδιο χώρο, με φίλους ή γνωστούς και με πιο χαμηλό κόστος.

Πώς ακριβώς προσδιορίζονται οι προσωπικές ανάγκες άθλησης? Από τι θέλει ο αθλούμενος ή από τις ανάγκες που ο γυμναστής βλέπει ότι έχει στην πραγματικότητα?

Ο σωστός personal trainer πρέπει να διακρίνει τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου και να ετοιμάσει το ανάλογο πρόγραμμα. Ακούει φυσικά, τις επιθυμίες του, το πρόγραμμα όμως πρέπει να καταρτίζεται σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες. Και εκεί είναι που φαίνεται η διαφορά του πραγματικού επαγγελματία personal trainer.

Υπάρχει υποστηρικτική ομάδα γιατρών που βοηθάει το έργο του personal trainer?

Ο personal trainer πρέπει να έχει μεγάλη υποστηρικτική ομάδα και όχι μόνο από γιατρούς. Η εταιρεία μας συνεργάζεται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, φυσικοθεραπευτές (οι οποίοι προσφέρουν όλες τις σχετικές υπηρεσίες από αξιολόγηση σωματικής κατάστασης μέχρι μάλαξη και αποκατάσταση τραυματισμών και αθλητικών κακώσεων),  ρεφλεξολόγος, διαιτολόγους /διατροφολόγους, ψυχολόγους και εκπαιδευτές προσωπικής ανάπτυξης καθώς και οποιοσδήποτε άλλους επαγγελματίας χρειαστεί για να εκπληρώσει σωστά την αποστολή του.

Στο εξωτερικό είναι ένας δημοφιλής τρόπος άσκησης στην ελλάδα ποια είναι η ανταπόκριση?

Πράγματι στο εξωτερικό το personal training κυριαρχεί ως θεσμός εδώ και πολλά χρόνια. Όταν πρωτοξεκίνησα πριν 20 χρόνια γυμνάζοντας ξένους που ζούσαν και εργάζονταν στην Ελλάδα, το personal training ήταν όχι μόνο άγνωστο αλλά οι περισσότεροι θεωρούσαν ουτοπικό το να βλέπουν personal trainer εδώ. Σήμερα παρόλο που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος εκγύμνασης πρέπει να προσέχουμε ποιους εμπιστευόμαστε καθώς πολλοί που αποκαλούνται προσωπικοί γυμναστές στην πραγματικότητα δεν είναι!

 Πρέπει να μετατρέψουμε τον χώρο μας σε μικρό γυμναστήριο? Ποιος εξοπλισμός είναι απαραίτητος?

Η εφευρετικότητα και η εμπειρία του σωστού προσωπικού γυμναστή είναι να γυμνάζει  χωρίς οποιαδήποτε εξοπλισμό ή βοήθημα.  Βέβαια, αν ο γυμναζόμενος  έχει τον ανάλογο χώρο και γυμνάζεται τακτικά μπορεί να δημιουργήσει με τη βοήθεια του γυμναστή του ένα λειτουργικό και κατάλληλο για αυτόν γυμναστήριο.

 Είναι προσιτές οι αμοιβές των personal trainers?

Το personal training δεν είναι πολυτέλεια. Πολλές φορές πληρώνει κάποιος συνδρομές σε γυμναστήρια χωρίς τελικά να πηγαίνει. Ο χρόνος με τον προσωπικό γυμναστή είναι πάντα αποτελεσματικός και ο ασκούμενος πληρώνει για υπηρεσία που λαμβάνει. Τα ομαδικά προγράμματα personalized group training προσφέρουν έναν οικονομικό τρόπο για να γίνει το personal training προσιτό σε όλους.

Σε σύγκριση με το γυμναστήριο τα αποτελέσματα πόσο πιο σύντομα γίνονται αισθητά?

Όπως ήδη έχω αναφέρει, με τον προσωπικό γυμναστή γυμνάζεται κάποιος συστηματικά, εντατικά και σύμφωνα με τις ανάγκες του. Με τη βοήθεια και της υποστηρικτικής ομάδας είναι εξασφαλισμένα πιο σύντομα και θεαματικά τα αποτελέσματα απότι σε  ένα γυμναστήριο.

 Έχουμε χρόνο έως το καλοκαίρι να γίνουμε όσο fit χρειάζεται για να βγούμε στην παραλία? Ποια η συμβουλή σας για καλύτερα αποτελέσματα?

H προσωπική εκγύμναση δεν είναι γυμναστική προετοιμασίας για το καλοκαίρι. Είναι τρόπος ζωής. Για  το λόγο αυτό πρέπει να γυμνάζεται κάποιος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Για καλύτερα αποτελέσματα… απλά τηλεφωνήστε μας!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara

Πηγή:fitness & spa τεύχος 17