Become THE Pilates Trainer: Pilates 4 Men, Pilates 4 Kids

Η καλύτερη εκπαίδευση….στο λιγότερο χρόνο….

Το Pilates αποτελεί μία από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικήςκαι κατακτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές επειδή αναπτύσσει τη συνεργασία σώματος -πνεύματος- μυαλού. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Η νέα περίοδος εκπαίδευσης πάνω στη μέθοδο ATHENSTRAINERS® ULTIMATE PILATES SYSTEM® συνεχίζεται το Νοέμβριο με 2 ακόμη ενότητες:

Pilates 4 Men

Είναι η μέθοδος Pilates  χρήσιμη στους άντρες γυμναζόμενους???Η απάντηση είναι ΝΑΙ, μιας και άντρας δημιούργησε το σύστημα αυτό και σε άντρες πρωτοεφαρμόστηκε!

Γενικά οι άνδρες απολαμβάνουν διαφορετικά την άσκηση από τις γυναίκες. Είναι πρακτικότεροι στους στόχους τους, τους οποίους συνδέουν με τη λειτουργικότητά τους. Δεν ασκούνται για να ασκηθούν και οι προκλήσεις που αποδέχονται έχουν αθλητικό-αγωνιστικό χαρακτήρα, κάτι που η γυναικεία σωματικότητα κατανοεί διαφορετικά. Η σημειολογία αυτού του διαχωρισμού διαιρεί τις ασκήσεις σε περισσότερο ή λιγότερο ανδρικές. Ασκήσεις ποδιών ή γλουτών στο στρώμα δεν  έχουν  την  ίδια  αποδοχή  με  εκείνη  των  ώμων  και  των  δικεφάλων. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ίδιος ανατομικός χάρτης ενεργοποιείται σε ίδιες μυϊκές ομάδες και στα δύο φύλα με διαφορετική ένταση και προτεραιότητα. Και ως προς τη μέθοδο Pilates συμπεραίνουμε ότι οι γυναίκες έχουν προσδώσει στο σύστημα φινέτσα ενώ οι άνδρες παλμό και δύναμη. Οι άνδρες θεμελίωσαν το Pilates και οι γυναίκες το διέδωσαν.

Ένα πρόγραμμα pilates ανταποκρίνεται άριστα στις ανδρικές προσδοκίες για ενδυνάμωση, ευεξία, πρόληψη και αποκατάσταση μαζί, με άμεσα αποτελέσματα Συγκεκριμένα:

  1. Δυναμώνει τον κορμό
  2. Αποτελεί λειτουργική γυμναστική, η οποία εξασφαλίζει την απαιτούμενη δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία, για να ανταπεξέλθει κανείς στις καθημερινές του δραστηριότητες
  3. Δυναμώνει, ανακουφίζει και αποκαθιστά σημεία που λόγω καθιστικής ζωής, οδήγησης και κακού ύπνου καταπονούνται
  4. Γυμνάζει αχαρτογράφητες ανατομικές περιοχές, συχνά περιορισμένες λόγω μονομερούς γύμνασης ένα αποκλειστικά είδος (βάρη, τρέξιμο κλπ.)
  5. Αποτρέπει τους τραυματισμούς
  6. Ενισχύει άλλες αθλητικές δραστηριότητες
  7. Βελτιώνει τη λειτουργία της αναπνοής
  8. Δίνει έμφαση στη διάταση των βραχυμένων μυών του σώματος

Το manual του σεμιναρίου Pilates 4 Men περιλαμβάνει ασκησιολόγιο 2ου και 3ου επιπέδου δυσκολίας με προσαρμογές και παραλλαγές λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες του αντρικού σώματος.

Pilates 4 Kids

Οι ασκήσεις pilates μπορούν ν’ αλλάξουν “αμφίεση” και να προσαρμοστούν σ’ ένα πρόγραμμα για παιδιά με βασικά συστατικά το παιχνίδι και την διασκέδαση!

Τα παιδιά διαβάζουν πολλές ώρες, αναπτύσσονται απότομα και υιοθετούν στάσεις που επιφέρουν σημαντικά προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη. Οι ασκήσεις pilates μπορούν να εισαχθούν στο γενικό πρόγραμμα εκγύμνασής τους υπό τη μορφή παιχνιδιού, ώστε να μη θεωρείται “καταναγκαστικό έργο” αλλά να έχει χαρακτήρα διασκέδασης. Η ομάδα εκπαιδευτών του συστήματος ATHENSTRAINERS® ULTIMATE PILATES SYSTEM®  έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα pilates, που εκτελείται από ζευγάρια, και βασίζεται στο μιμητισμό, την ευγενή άμιλλα και το συναγωνισμό!!!

Το ασκησιολόγιο του σεμιναρίου Pilates 4 Kids περιλαμβάνει 45 συνασκήσεις, με μια περιγραφή ιστορίας/παρομοίωση κίνησης, ώστε τα παιδιά να έχουν ήδη μια εικόνα στη σκέψη τους. Τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο σε ζευγάρια, σε διάφορες θέσεις, πλευρές κι επίπεδα. Εκτελούν αντίθετης διεύθυνσης κινήσεις ή κινούνται προς την ίδια διεύθυνση σαν καθρέπτης.

Παροχές

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα  folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων, πλήρη εκπαιδευτική ύλη με φωτογραφίες .

Βεβαιώσεις παρακολούθησης

Την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης   του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®.

Εισηγητές

Βαρβάρα Σολομωνίδου, Γρηγόρης Δόγκας, Ελένη Ζαχιώτη

Βοηθός: Σοφία Παπαγέωργα

Ημερομηνία διεξαγωγής

16/11/19

Ώρες 10:00 -16:00

Τοποθεσία

Ιερά Οδός 307, Αιγάλεω (πλησίον Μετρό Αγίας Μαρίνας)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές και Πτυχιούχους αντίστοιχων Πανεπιστημίων του Εξωτερικού Αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6950614115 / info@athenstrainers.gr

 

pilates