Πυρήνες βερίκοκου Mega Foods..δυνατή αντικαρκινική ουσία

Με πλούσια αντικαρκινική δράση μεγάλη περιεκτικότητα σε

 βιτ.Β17 (αμυγδαλίνη) αποτελεί ασπίδαγια τον οργανισμό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Γιατί τα κουκούτσια βερίκοκου θεωρούνται αντικαρκινικά:
Περιέχουν την αμυγδαλίνη (Β17) η οποία θεωρείται η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία. Ωστόσο η Β17 δεν θεωρείται φάρμακο κατά του καρκίνου, όταν αυτός έχει ήδη εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρησιμοποίηση της αμυγδαλίνης(Β17) είναι περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη ( Β17) οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.
Τα βερίκοκα βρίσκονται ψηλά στις λίστες των φρούτων και λαχανικών που βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου- κυρίως του πνεύμονα και πιθανώς του παγκρέατος . Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιου, μια μορφή βιταμίνης Α που είναι ισχυρή ενάντια στον καρκίνο, όπως στον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος.


Πως καταναλώνονται τα κουκούτσια βερίκοκου: 

Τρώγονται ωμά σαν αμύγδαλα.
Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση: έως 6 πυρήνες από κουκούτσι του βερύκοκου (το εσώτερο μαλακό μέρος, αυτό που προκύπτει αν σπάσουμε το σκληρό κουκούτσι του βερίκοκου) αποτελούν ασφαλή προς κατανάλωση ημερήσια ποσότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σπόροι αυτοί είναι δυνητικά δηλητηριώδεις. Η αμυγδαλίνη που περιέχουν τα πικρά κουκούτσια είναι δηλητηριώδης και η κατανάλωση πολλών κουκουτσιών μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ειδικά σε παιδιά.

Βρήκε για εσάς η Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγή: www.ola-bio.gr