Πιτυρίδα & αντιμετώπιση

Η πιτυρίδα είναι συνέπεια φλεγμονής που προκαλείται από τον πολλαπλασιασμό ενός μικροσκοπικού μύκητα. Για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας πρέπει να χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα, που είναι αποτελεσματικά χωρίς να είναι επιθετικά.

πιτυρίδα

Πολύς κόσμος συμβουλεύεται τον γιατρό του για αυτή τη συνήθη διαταραχή, που συνδυάζεται με ερεθισμό του τριχωτού και κνησμό.

Σημαντική είναι η  επιλογή ενός  αποτελεσματικού αντιπιτυριδικού σαμπουάν με καλές καλλυντικές ιδιότητες ώστε να μην ξηραίνει τα μαλλιά και να είναι απαλό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό. Για την σωστή αντιμετώπιση της πιτυρίδας, πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εμποδίζει την αύξηση της σμηγματόρροιας, λόγω της αφαίρεσης του σμήγματος (αντιδραστική σμηγματόρροια). Το αντιπιτυριδικό σαμπουάν πρέπει να παραμένει στα μαλλιά τουλάχιστον για 5 λεπτά ώστε τα ενεργά συστατικά να λειτουργήσουν κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

Σε κάθε περίπτωση, ένα πρόγραμμα συντήρησης των μαλλιών είναι απαραίτητο ώστε να αποφύγουμε την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ