Polar Beat

Αρκετοί από τους φίλους μου στο fb με ρώτησαν για την εφαρμογή παρακολούθησης της καρδιακής συχνότητας που χρησιμοποιώ στην προπόνηση μου αλλά και των γυμναζομένων μου. Πρόκειται για την POLAR BEAT. Όμως εκτός από τις πληροφορίες που χρησιμοποίησα αυτούσιες από το site της POLAR, ενδιαφέρθηκα να μάθω πως ξεκίνησε αυτή η εταιρεία…και να που το μοιράζομαι μαζί σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις πηγές που αναφέρονται στο τέλος του άρθρου.

polar-00

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η POLAR

Το 1975, η ιδέα ενός φορητού παλμογράφου τέθηκε σε λειτουργία σε μια πίστα σκι. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τρόπος να καταγραφούν με ακρίβεια οι καρδιακοί παλμοί κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μόλις ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε η POLAR, κοντά στην πόλη Όουλου στη Φινλανδία – μια περιοχή γνωστή για την τεχνολογική έρευνα, που περιβάλλεται από κάποιες από τις δυσκολότερες συνθήκες στην Ευρώπη. Η περιοχή χαρακτηρίστηκε γρήγορα ως το τέλειο σκηνικό για να δοκιμαστούν τα όρια του πρωτοποριακού εξοπλισμού της εταιρείας.

 Το 1979 η POLAR κατέθεσε το πρώτο της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού, και το 1982, ξεκίνησε τον πρώτο ασύρματο παλμογράφο που μπορεί να φορεθεί, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο προπόνησης των αθλητών. Τώρα, 30 χρόνια μετά την πρώτη εκείνη έμπνευση, η POLAR παρέχει την πλέον ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων του κλάδου. Από βασικά μοντέλα που παρέχουν κίνητρα και ενημερώνουν αρχάριους και τακτικούς αθλούμενους, μέχρι πλήρη συστήματα προπόνησης για παγκόσμιους πρωταθλητές σε πολλά αθλήματα.

Κάντε την προπόνηση προσωπική υπόθεση με το Polar Beat.

Το Polar Beat είναι η καλύτερη εφαρμογή παρακολούθησης της καρδιακής συχνότητας σε πραγματικό χρόνο.
– James A. Martin, cio.com

polar-1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ

Θέλετε να κάψετε θερμίδες; Να καταρρίψετε το ατομικό σας ρεκόρ απόστασης; Επιλέξτε έναν στόχο προπόνησης και αφήστε το Polar Beat να σας καθοδηγήσει.

ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ

Επιλέξτε την αγαπημένη σας δραστηριότητα από περισσότερα από 100 προφίλ αθλημάτων και λάβετε φωνητική καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο ενώ προπονείστε. Παρακολουθήστε την απόστασή σας και χαρτογραφήστε τη διαδρομή σας με GPS.

polar-2

ΑΝΑΛΥΣΤΕ

Με την άσκηση, καίτε λίπος, αυξάνετε τη δύναμή σας ή βελτιώνετε την αντοχή σας; Αναλύστε την επίδραση της προπόνησής σας με το Polar Beat. Λάβετε μια γρήγορη επισκόπηση ή πιο λεπτομερείς πληροφορίες στη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία Polar Flow.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Μοιραστείτε την προπόνησή σας με φίλους, προκαλέστε τους να σπάσουν το ρεκόρ σας ή απλώς διαδώστε την καλή σας διάθεση μετά από μια εκπληκτική προπόνηση.

AppstorePlaystore

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara low

Πηγές:
www.polar.com/el/about_polar/who_we_are/polar_origins
www.polar.com/el/products/polar_beat