Powerbags: ήρθαν και στην Ελλάδα!

Τα powerbags  δεν αφορούν μόνο τους άνδρες όπως λανθασμένα πιστεύεται . Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε άντρες και γυναίκες ,σε αθλητές και ερασιτέχνες ασκούμενους.

Έξι λόγοι που τα κάνουν δημοφιλή

  • Είναι κάτι νέο στο ελληνικό fitness. Στο διεθνή χώρο του fitness υπάρχουν από το 2003.
  • Δίνουν τη δυνατότητα εκτέλεσης δυναμικών, στατικών αλλά και συνδυαστικών κινήσεων .
  • Είναι ένα mini gym παντού μέσα στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή και στο εξωτερικό χώρο. Η ποικιλία και η ένταση της άσκησης εξαρτάται από το βάρος ή την ταχύτητα κατά την εκτέλεση της άσκησης.
  • Γυμνάζουν όλο το σώμα λειτουργικά. Είναι έξυπνα φτιαγμένα με λαβές σε διάφορα σημεία για να είναι η χρήση τους προσιτή.
  • Λόγω του σχήματος αλλά και των υλικών κατασκευής τους είναι δυνατή η εκτέλεση ρίψεων, αλμάτων, παιχνιδιών και συνασκήσεων.
  • Η μετακίνηση της άμμου, που βρίσκεται εντός των powerbags, κάνει και πιο δύσκολες τις άρσεις,  λόγω έλλειψης σταθεροποίησης.

Ενδεικτικές ασκήσεις

1-powerbag burpee:

Απο θέση squat με τα δύο χέρια πάνω στις λαβές του powerbag,  λακτίστε με άλμα τα πόδια σε θέση plank(ίσια  πλάτη και τεντωμένα πόδια) και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

burpee

2-snatch:

Ξεκινήστε με το powerbag στο έδαφος, κρατώντας το με τα χέρια από τις λαβές, με τα γόνατα λυγισμένα, τα χέρια τεντωμένα και την πλάτη ίσια αλλά με το στήθος μπροστά (στάση γορίλα). Οδηγήστε την προς τα πάνω κίνηση με τα πόδια και συνεχίστε με το τέντωμα των χεριών, ώστε να έρθει το powerbag  πάνω από το κεφάλι.  Μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

snatch

3-crunch:

Ξαπλώστε με το powerbag  στο στήθος, τα πόδια λυγισμένα ψηλά. Εκτελέστε κίνηση crunch, οδηγώντας το κεφάλι με τον κορμό προς τα πόδια.  Eπιστρέψτε στην αρχική θέση.

crunch

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara

Yπεύθυνος εκπαίδευσης powerbag  στην AthensTrainers είναι ο Γρηγόρης Δόγκας , Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων & Συνεδρίων

dogas

 

Πηγή:fitness & spa τεύχος 30