Reformer training: hug a tree

Παρόλο που το όνομά του θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, είναι ένα θαυμάσιο και κομψό μηχάνημα/apparatus. Για να είμαστε ακριβείς, ο Joseph H. Pilates το αποκαλούσε “apparatus”. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα ξύλινο κρεβάτι με κινούμενο στρώμα. Πάνω σ’ αυτό, που κινείται μπροστά και πίσω, μπορείς να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σας μιας και διαθέτει λαβές για χέρια και πόδια και επίσης ελατήρια για αντίσταση.

Είναι το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο από τον πολύ κόσμο.

Οι ασκήσεις πάνω στο reformer έχουν τη δυνατότητα μεγάλου εύρους κινήσεων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η ευλυγισία καθώς αυξάνεται η δύναμη. Παράλληλα, παρέχουν αρκετή αντίσταση για τη βελτίωση της οστικής μάζας (γερά οστά).

HUG A TREE

Η άσκηση της εβδομάδας!

Ξεκίνησε από καθιστή θέση πάνω στο  long box με τα πόδια δεξιά κι αριστερά και τα χέρια σε θέση απαγωγής στο ύψος των ώμων με παλάμες να κοιτάζουν προς το footbar.

Εκπνέοντας προσάγετε οριζόντια τα χέρια κι επαναφέρετε εισπνέοντας.

reformer

ΟΔΗΓΙΕΣ

    • Κίνησε τα χέρια στο ίδιο επίπεδο στο ύψος των ώμων και  παράλληλα με το carriage.
    • Διατήρησε σταθερές τις ωμοπλάτες και τη λεκάνη.
    • Διατήρησε κεφάλι πάνω απ’ τη λεκάνη.
    • Σκέψου “ballet arms”.

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®