Reformer training: Roll down

Παρόλο που το όνομά του θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, είναι ένα θαυμάσιο και κομψό μηχάνημα/apparatus. Για να είμαστε ακριβείς, ο Joseph H. Pilates το αποκαλούσε “apparatus”. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα ξύλινο κρεβάτι με κινούμενο στρώμα. Πάνω σ’ αυτό, που κινείται μπροστά και πίσω, μπορείς να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σας μιας και διαθέτει λαβές για χέρια και πόδια και επίσης ελατήρια για αντίσταση.

Είναι το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο από τον πολύ κόσμο.

Οι ασκήσεις πάνω στο reformer έχουν τη δυνατότητα μεγάλου εύρους κινήσεων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η ευλυγισία καθώς αυξάνεται η δύναμη. Παράλληλα, παρέχουν αρκετή αντίσταση για τη βελτίωση της οστικής μάζας (γερά οστά).

ROLL DOWN

Η άσκηση της εβδομάδας!

Ξεκίνησε από καθιστή θέση, με πλάτη στο footbar , πόδια λυγισμένα  με φτέρνες στο head pad  και χέρια να κρατούν τις λαβές/loops με παλάμες προς τα κάτω.

Εκπνέοντας δώσε οπίσθια έγκλιση στη λεκάνη  και κινούμενη σπόνδυλο-σπόνδυλο ρόλαρε  μέχρι την ύπτια θέση με παλάμες πια προς τα πάνω . Εισπνοή και με την εκπνοή οδήγησε σαγόνι στο στήθος κι ρόλαρε  σπόνδυλο-σπόνδυλο  μέχρι την καθιστή θέση διατηρώντας  σχήμα C στον κορμό σου. Εισπνέοντας ίσιωσε κορμό.

reformer

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Ψήλωσε στο κάθισμά σου.
  • Κινήσου σπόνδυλο-σπόνδυλο. Φαντάσου τη σπονδυλική σου στήλη σαν ένα κολιέ με  χάντρες.
  • Στην τελική θέση οι παλάμες κοιτούν προς τα πάνω.
  • Κατά την επαναφορά στην αρχική θέση ξεκίνησε με σαγόνι προς το στήθος και στη συνέχεια ρόλαρε σπόνδυλο-σπόνδυλο μέχρι την καθιστή θέση.
  • Διατήρησε σε σχήμα C τον κορμό σου κατά την επαναφορά.
  • Διατήρησε τα χέρια τεντωμένα χωρίς υποβοήθηση από τους δικέφαλους βραχιόνιους.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς τον ορθό κοιλιακό σταμάτησε στο σημείο εκείνο την κίνηση  κι επέμεινε στο  abdominal scoop ( navel to spine ).

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®