Sad : Seasonal Affective Disorder

Έχει πλήξει 10 εκατομμύρια Αμερικανών.
Ο καλύτερος τρόπος από το να πάρεις ένα χάπι είναι…η έντονη γυμναστική. Απομακρύνει τα συμπτώματα κατάθλιψης , μοναχισμού,  κούρασης και αύξησης βάρους.

” Η αερόβια γυμναστική είναι ισχυρό αντικαταθλιπτικό” λέει η Kelly Rohan, Ph. D. , μια ψυχολόγος που πρόσφατα έγραψε ένα κεφάλαιο για το SAD στο “The Oxford Handbook of Mood Disorders”. Αναφέρει ότι ακόμα και η κίνηση να πάει κάποιος  στο γυμναστήριο και να συνευρεθεί με άλλους ανθρώπους είναι σημαντική βοήθεια για την καλυτέρευση τους.

Ακόμα και το φως δείχνει να έχει τρομερή σημασία. Στα βόρεια κλίματα οι προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο και με φυσικό φως δείχνουν να έχουν τρομερό αποτέλεσμα.

Μια έρευνα στον Τομέα της Ψυχιατρικής  αποκάλυψε ότι η αερόβια άσκηση  κάτω από πολύ έντονο φωτισμό είναι πιο αποτελεσματική από τον κλασικό εσωτερικό φωτισμό.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγή:
“Sweat out SAD” by Sarah Tuff Dunn – Oxygen magazine