Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Fitball Pilates Level I

H Fitball χρησιμοποιείται πολύ από τους Pilates instructors γιατί προσφέρει πολλά στη σταθεροποίηση του κορμού, την ισορροπία και τον έλεγχο. Άλλες φορές χρησιμοποιείται σαν αντίσταση, άλλες σαν ασταθής επιφάνεια και άλλες φορές σαν υποβοήθηση. Οι μεγάλες μπάλες είναι θαυμάσιο «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του κορμού/κέντρου, τη βελτίωση της σωματικής στάσης και την προστασία των αρθρώσεων. Ιδανικές για λειτουργική προπόνηση και αποκατάσταση, εξαιρετικά πολύπλευρες και με λίγη φαντασία μπορεί να δημιουργηθεί το πιο “challenging” πρόγραμμα.

Αρέσει σε όλους γιατί θυμίζει παιχνίδι και συνήθως έχει έντονο χρώμα. Όταν τις βλέπει συνήθως σκέφτεται ότι είναι διασκεδαστική η ιδέα να καθίσει πάνω της και να αναπηδήσει. Η μεγάλη μπάλα μπορεί να γυμνάσει όλο το σώμα σου τόσο αποτελεσματικά όσο και η προπόνηση στα μηχανήματα Pilates. Σημαντική η επιλογή του σωστού μεγέθους: σε καθιστή θέση πάνω της οι γωνίες ισχίων και γονάτων πρέπει να είναι 90º .

Η ύλη του του πρώτου επιπέδου περιλαμβάνει ασκήσεις prepilates καθώς κι ένα ασκησιολόγιο 29 βασικών ασκήσεων. Παράλληλα συνοδεύεται από παραλλαγές, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου, και τροποποιήσεις ανάλογα με τα προβλήματα και τους τραυματισμούς του. Είναι ιδανική για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό και για τα άτομα με οστεοπόρωση ή τρίτης ηλικίας.

Υλικό Εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη Fitball Pilates Level I με φωτογραφίες & dvd με όλο το ασκησιολόγιο.

Απαιτήσεις Εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Level I Certification.

Ημερομηνία:

17/1/20 , 12:00 – 15:00

Εισηγήτρια: Σολομωνίδου Βαρβάρα

Τοποθεσία: Ιερά Οδός 307, Ιεράπολη Αιγάλεω (πλησίον μετρό Αγίας Μαρίνας)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές και Πτυχιούχους αντίστοιχων Πανεπιστημίων του Εξωτερικού Αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6950614115 / info@athenstrainers.gr

 

fitball

Επισκεφτείτε το www.ultimatepilatessystem.gr για περισσότερες πληροφορίες,