Stand Up Paddle Boarding … Θέλετε να το δοκιμάσετε;

Πως είναι? Είναι σαν να προσπαθείτε να σταθεροποιηθείτε πάνω σε μια μεγάλη μπάλα, να κολυμπάτε και να ποδηλατείτε  την ίδια στιγμή! Έτσι, έχετε ένα ισχυρό κέντρο … και τελικά ένα ισχυρό σώμα.

Αλλά υπάρχει κάτι μαγικό στο SUP. Εάν ρωτήσετε τους ανθρώπους που το λατρεύουν, θα σας πουν ότι απαιτεί συγκέντρωση και ότι το μυαλό τους είναι εστιασμένο ώστε να μην σκέφτονται τίποτα άλλο καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Τους χαλαρώνει και ταυτόχρονα βελτιώνει την ισορροπία και την αντοχή τους. Και ξεχνούν ότι κάνουν προπόνηση. Μπορούν να κοιτάζουν κάτω και να θαυμάζουν την υποβρύχια ζωή. Ή να κοιτάζουν προς τον ορίζοντα και να αισθάνονται σαν εξερευνητές.

Είναι διασκεδαστικό … δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής για να το δοκιμάσεις !!! Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και μπορεί να γίνει σε λίμνες, ποτάμια αλλά και κατευθείαν στον ανοιχτό ωκεανό. Με το paddle boarding, ο καθένας μπορεί να βγει, να απολαύσει μια πλήρη άσκηση σώματος και να διασκεδάσει. Μπορεί επίσης να είναι μέρος μιας ρουτίνας γυμναστικής.

Έτσι, Stand Up Paddle Boarding ή SUP είναι μια άσκηση πλήρους σώματος από την κορυφή ως τα νύχια:

– βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή, το συντονισμό, την ευελιξία και τη σταθερότητα του πυρήνα

– είναι μια καρδιαγγειακή προπόνηση

-είναι μια προπόνηση με χαμηλούς κραδασμούς

-είναι μια υπαίθρια άσκηση προπόνησης

-είναι μια διασκεδαστική προπόνηση!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι αθλητές διαφόρων αγωνισμάτων προτιμούν το SUP σα σπορ .

Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία σχεδιασμού και παραγωγής έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό το νέο άθλημα. Οι σανίδες διατίθενται τώρα σε μια τεράστια ποικιλία μεγεθών, μορφών και τιμών. ‘Άλλες είναι σχεδιασμένες για αναψυχή, ποτάμια, λίμνες και ωκεανούς, ψάρεμα, touring μεγάλων αποστάσεων, γιόγκα και sup surfing.

Χρήσιμες συμβουλές:

Πάντοτε να φοράτε σωσίβιο, να έχετε σφυρίχτρα και φακό (εάν είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος και είστε ακόμα στο νερό).

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

www.greenwatersports.com

www.standupjournal.co