Εκπαιδευτικό σεμινάριο Standing Pilates

Πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της μεθόδου Pilates. Όλο το ασκησιολόγιο έχει σαν αρχική θέση την όρθια θέση, κι έτσι αντί να είμαστε ξαπλωμένοι στο στρώμα απλά το «πατάμε». Η άσκηση με αυτόν τον τρόπο δεν είναι μόνο διασκεδαστική, είναι εξαιρετικά ευεργετική για το σώμα μας για αρκετούς λόγους.

– Είναι ιδανική εξάσκηση για όλους, ακόμα και για όσους πάσχουν από οστεοπόρωση, καθώς η βαρύτητα ενισχύει τα οστά και έτσι μπορούν να αποκαταστήσουν σταδιακά την πυκνότητα των οστών. Ως εκ τούτου, είναι ιδανική για όσους βρίσκονται σε στάδιο προδιάθεσης.

– Επίσης, με το STANDING PILATES, μεταφέρουμε όσα δουλέψαμε στην τάξη στην καθημερινότητά μας (γι’ αυτό έχει λειτουργικό χαρακτήρα αυτή η προπόνηση).

– Βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας μας. Έχουμε μια σταθερή φυσική αντίσταση: τη βαρύτητα. Το σώμα μας πρέπει να βρει την ισορροπία να μην πέσει, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τη συγκέντρωση. Όταν προπονούμαστε με Standing Pilates, απαιτούμε μεγαλύτερη χρήση του εγκεφάλου μας απ’ όταν είμαστε ξαπλωμένοι, καθώς το έργο της ισορροπίας αυξάνεται, αναγκάζοντάς μας να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Και όταν δουλεύουμε την ισορροπία, το κέντρο/πυρήνας του σώματος δυναμώνει.

– Εκτελώντας ασκησιολόγιο Pilates από όρθια θέση, επιτυγχάνουμε ευθυγράμμιση όλου του σώματος και δυναμώνουμε τον αυχένα αποφεύγοντας το σύνδρομο του «προγναθισμού».

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό, από miniballs ως  toning balls, ώστε να χτίσουμε τη δύναμη των οστών, των κοιλιακών, της ράχης και των γλουτών, να βελτιώσουμε την ιδιοδεκτικότητά μας και να πετύχουμε έλεγχο στις κινήσεις μας βελτιώνοντας κατά συνέπεια τη σωματική μας στάση.

Stand up to Pilates!

 

Υλικό εκπαίδευσης:

Ο σπουδαστής λαμβάνει ένα  folder με ενημερωτικό υλικό, στυλό, μπλοκ σημειώσεων και πλήρη εκπαιδευτική ύλη STANDING PILATES με φωτογραφίες.

Απαιτήσεις Σεμιναρίου STANDING PILATES: 

Ο σπουδαστής πρέπει να έχει Mat Programme Level I Certification

Βεβαιώσεις παρακολούθησης:

Την ίδια μέρα ο σπουδαστής λαμβάνει τη Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης STANDING PILATES του συστήματος AthensTrainers® Ultimate Pilates System®.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Φυσικοθεραπευτές και Πτυχιούχους αντίστοιχων Πανεπιστημίων του Εξωτερικού Αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Κράτος σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

Ημερομηνία: 30/11/19 , 10:00 – 15:00

Τοποθεσία: Ιερά Οδός 307, Αιγάλεω (πλησίον Μετρό Αγίας Μαρίνας)

Εισηγήτρια: Σολομωνίδου Βαρβάρα

standing pilates