Sumac: ο κόκκινος θησαυρός

Από τα βασικά μπαχαρικά της κουζίνας των χωρών της Μέσης Ανατολής το sumak… σπάει τα κοντέρ περιεκτικότητας αντιοξειδωτικών (συγκεκριμένα έχει 176 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το «διάσημο» kale).

Το sumac είναι ο καρπός ενός θάμνου που ονομάζεται Rhus coriaria που φυτρώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Είναι ένα όμορφο μοβ μπαχαρικό με ευχάριστη, φρουτώδη και πικάντικη γεύση.

sumak

Χρησιμοποιήστε το σε σκόνη στις σαλάτες ή σε κρέατα για να δώσετε άρωμα… ανατολής.

3+1 Λόγοι να το δοκιμάσεις!
Γενικότερα, το sumac έχει χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς σκοπούς αφού έχει ευεργητικές ιδιότητες…
1. Είναι διουρητικό.
2. Είναι αντιπυρετικό.
3. Είναι καταπραυντικό, ειδικά σε στομαχόπονο.
4. Είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία προλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις και μορφές καρκίνου με την εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών.

Σκέφτεστε πώς μπορείτε να το δοκιμάσετε;
Προσθέστε 1 κουταλάκι κόκκινης σκόνης στη σαλάτα σας, στα θαλασσινά, τις σούπες, το κοτόπουλο, το σολομό, το ρύζι ακόμα και στα όσπρια! Απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να σας προσφέρει και απολαύστε τη λεμονάτη γεύση στο φαγητό σας!

Το αγοράσαμε από το ΕΔΩ.

 

Πηγές

primetime.com

in2life.gr/nutrition/vitamins

biodiet.com