Η άσκηση είναι το Α και το Ω για την υγεία του ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά παιδιά, που το παιχνίδι είναι η απόλυτη μορφή άσκησης που τους ταιριάζει. Ως γονιός ενθάρρυνε το παιχνίδι του παιδιού σου, μιας και μέσω αυτού επιτυγχάνεται η σωματική και ψυχική ευεξία του.

ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΈΧΕΙ ΑΝΆΓΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΆΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΉ ΣΟΥ.
Μην το αμφισβητείς και το επικρίνεις. Δείξε του ότι πιστεύεις στις δυνάμεις του και παράλληλα επιβεβαίωσέ του ότι θα είσαι δίπλα του όποια στιγμή θελήσει. Βοήθησέ το να επιχειρεί νέα πράγματα, να μη φοβάται την αποτυχία, να μάθει να εμπιστεύεται και να υπερασπίζει τον εαυτό του, να αξιοποιεί τα χαρίσματα και τις ικανότητές του.
Παράλληλα να αναπτύσσει δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο. Μην το συγκρίνεις με το αδερφάκι του ή άλλο παιδάκι. Και το βασικότερο, μην αδιαφορείς για τα μηνύματα και τα σημάδια που δείχνει για να σου μεταφέρει τις αγωνίες του σε θέματα που το απασχολούν. Η συνάσκηση μπορεί να το βοηθήσει πολύ.

ΈΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΊ ΤΡΌΠΟΙ ΝΑ ΜΥΉΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ
1. Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο. Το παιδί θα αισθανθεί ασφαλές και χαρούμενο, μιας και θα ζει σε ένα περιβάλλον που το υποστηρίζει και είναι ήρεμο.
2. Ασχολήσου μαζί του και ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες του.
3. Δέξου τα λάθη και τις αποτυχίες του.
4. Βρες αξίες να προβάλεις και μέσα από αυτά.
5. Μίλησε μαζί του. Έτσι, αργότερα θα αυτονομηθεί, θα αυξήσει την αυτοεκτίμησή του και θα χτίσει την αυτοπεποίθησή του.

Συνασκήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά του σε κάθε επίπεδο

Πλάτη με πλάτη, χαμήλωσε και ανέβασέ τη σιγά σιγά μέχρι να δει την οροφή.Μόλις νιώσει άνετα, ζήτησέ της να πιάσει τα ποδαράκια της.
Παρομοιάστε τη θέση με «μονό κόμπο» ή με τον Γόρδιο Δεσμό…ώρα για ένα μάθημα Ιστορίας σε μια θέση δύσκολη.
Ύστερα πιάσε τα γόνατά της. Ο «κόμπος» έγινε διπλός.

άσκηση με παιδί
Μια φωτογραφία χρειάζεστε στη θέση αυτή… πού είναι ο μπαμπάς;

 

Φράσεις που κάνουν καλό
«Μπράβο… Συγχαρητήρια και στις δυο μας…Βοήθησε η μία την άλλη και τα καταφέραμε… Τοένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο (λαϊκή παροιμία)»

Varvara Solomonidou,Wellness Specialist, Personal Trainer, Seminar & Conference Lecturer, Pilates Master Trainer “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of Pilates Method Alliance (PMA),  Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit®  Certified Trainer, General Manager & Owner of AthensTrainers®

ΦΩΤΟΓΡΆΦΟΣ: ΚΏΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΏΤΗΣ
ΜΟΝΤΈΛΑ: ΦΩΤΕΙΝΉ ΑΛΕΞΟΠΟΎΛΟΥ, YOGA & PILATES INSTRUCTOR, ΣΥΝΕΡΓΆΤΙΔΑ ΤΗΣ ATHENSTRAINERS®
ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΉ ΝΊΚΗ

Η μικρή Νίκη φορά Dancedreams, Vicky Zorba. Η Φωτεινή φοράει κολάν Thesis Top, H&M

Πηγή: The Body Magazine τεύχος 53