T-Bow® for kids

Tις τελευταίες δεκαετίες ο αυξημένος χρόνος που περνούν τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση καθώς και η ενασχόληση τους με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή αποτελούν μερικούς από τους κύριους παράγοντες για την μείωση της σωματικής τους δραστηριότητας. Ένα πολυλειτουργικό εργαλείο προπόνησης με πολλά οφέλη στην βελτίωση των βασικών αρχών της φυσικής τους κατάστασης (αερόβια ικανότητα, μυϊκή δύναμη, ευλυγισία) είναι το T-Bow®. Λόγω του πρωτοποριακού σχεδιασμού του (χρησιμοποιείται  τόσο από τη σταθερή, όσο και από την ασταθή του πλευρά) «προκαλεί» τα παιδιά να το δοκιμάσουν, καθώς παραπέμπει περισσότερο σε παιχνίδι, παρά σε πλατφόρμα εκγύμνασης.

tbow 4 kids

Δεν είναι τυχαίο ότι παιδιά που δεν  είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το T-Bow®, άμα τη εμφάνισή του, ενθουσιάστηκαν και αυθόρμητα δοκίμασαν βήματα, χωρίς να τα έχουν διδαχτεί. Ιδιαίτερα, η ασταθής πλευρά του T-Bow® εξιτάρει την περιέργεια των παιδιών και τα παρακινεί να το δοκιμάσουν, καθώς μοιάζει να είναι «βγαλμένο» από τον κόσμο των παιδιών.  Οι λιλιπούτειοι αθλητές δοκιμάζουν περάσματα από τη μια πλευρά του T-Bow® στην άλλη, το χρησιμοποιούν σαν τραμπάλα καθισμένοι στην μια άκρη του ή το μεταχειρίζονται ως μια βάρκα που κουνιέται στα κύματα ενόσω κάθονται στο κέντρο του. Δοκιμάζουν διάφορες στηρίξεις πάνω του, εκτελούν συνασκήσεις ισορροπίας και καταλήγουν να ασκούνται διασκεδάζοντας.

tbowforkids

Εξίσου διασκεδαστικά όμως χρησιμοποιείται και από την σταθερή του πλευρά. Μπορεί να παρομοιαστεί πολύ εύκολα με ένα βραχάκι στο οποίο το παιδί θα πρέπει να πηδήξει για να περάσει στην αντίπερα όχθη του ποταμιού. Μπορεί να γίνει η ασπίδα του για να προστατευτεί από τα βέλη του αντιπάλου ή ακόμη να γίνει η βαλίτσα του που κρατά στο χέρι προκειμένου να πάει μια εκδρομή. Επιπλέον, το T-Bow® μπορεί θαυμάσια να χρησιμοποιηθεί σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους  με στόχο τον νευρομυϊκό συντονισμό, την σωστή στάση σώματος και την πρόληψη κατά της παχυσαρκίας των νέων αθλητών. Ήδη η πλατφόρμα του T-Bow® χρησιμοποιείται σε σχολεία της Αυστραλίας, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να γυμνάζονται «παίζοντας».

Η χρήση του T-Bow® από παιδιά θυμίζει σε εμάς τους «λίγο» μεγαλύτερους ασκούμενους κάτι που έχουμε ξεχάσει: ότι η άσκηση είναι χαρά, διασκέδαση, πρόκληση, παιχνίδι. Όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή.

Σοφία Παπαγέωργα, Yoga &  Pilates Instructor, Personal Trainer, Συνεργάτιδα της AthensTrainers

sofia

Με τη συνεργασία της Καζλάρη Ευαγγελίας

smiling