Συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση πάνω στο T-Bow®

Υπάρχουν 3 σημαντικά tips/σημεία προσοχής για να ξαπλώσετε σωστά πάνω σε ένα T-Bow®:
1. Βεβαιωθείτε ότι όλη η σπονδυλική στήλη βρίσκεται σε επαφή με την καμπύλη της πλατφόρμας.
2. Διατηρήστε σε ευθεία το λαιμό και το κεφάλι.
3. Βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος του σώματός σας ακουμπά στο πάτωμα/στρώμα.

Σε περίπτωση που υπάρχει δυσκαμψία στη σπονδυλική στήλη, τότε όλοι οι σπόνδυλοι δε θα βρίσκονται σε επαφή με την καμπύλη της πλατφόρμας.Αν η δυσκαμψία εντοπίζεται στο πάνω μέρος της πλάτης, μπορεί να χρειάζεται συνεχόμενα στήριξη στο κεφάλι ή, κατά προτίμηση, χρήση ενός πρόσθετου T-Bow® ή κάποιου άλλου βοηθήματος.

Μια ευεργετική άσκηση για να ενισχυθεί η ευλυγισία στο πάνω μέρος της πλάτης είναι να ξεκινάτε από ύπτια θέση με το κεφάλι στο πάτωμα, σηκώνοντας το κάτω μέρος ψηλά και στη συνέχεια χαμηλώνοντας σταδιακά προς τα ισχία, μόνο εφόσον ο λαιμός παραμένει άνετος.

Στην περίπτωση που δυσκολεύεστε να αγγίξετε τη πλατφόρμα με το κάτω μέρος της πλάτης, είναι απαραίτητο να λυγίσετε τα γόνατα καθώς κάθεστε στο πάτωμα και ξαπλώνετε προς τη καμπύλη της πλατφόρμας. Κρατώντας το κεφάλι, χαμηλώστε σταδιακά το πάνω μέρος του σώματος και πιέστε ένα-ένα σπόνδυλο στο T-Bow®.

 

Σύνοψη διατάσεων πλάτης πάνω στο T-Bow®
1. Η υγιής πλάτη είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με: καλή ισορροπία και συντονισμό, δύναμη στο σύμπλεγμα λεκάνης-πλάτης, κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης εντός των ορίων της καμπυλότητας, αυξημένη επίγνωση της ανατομίας του σώματος και θετική διάθεση.
2. Το T-Bow® είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να αναπαράγει το φυσικό κύρτωμα της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, προσφέροντας διορθωτικά οφέλη για άτομα με υπερβολική ή ανεπαρκή λόρδωση. Παρέχει θεραπευτικά αποτελέσματα καθώς βοηθά στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης απλά ξαπλώνοντας πάνω του, καθιστώντας το κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα ασκούμενων.
3. Η υψηλή αντιδραστικότητα και η ανατομική υποστήριξη του T-Bow® ενισχύουν την κινησιολογική υποστήριξη της πλάτης, αποτρέποντας τους σταθερούς σπονδύλους από βύθιση και επιτρέποντας προσαρμογές της στάσης. Ο συνδυασμός εκτάσεων πλάτης και περιστροφών στο T-BOW® είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης.

 

Κινησιολογική Προσαρμογή στο Οσφυϊκό κύρτωμα :
ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην αγορά!
Η ακρίβεια στην αντιμετώπιση της οσφυϊκής λόρδωσης
ξεχωρίζει το T-Bow®, το οποίο διαθέτει καμπύλη 40°
για το πλαστικό T-Bow® και 50° για το ξύλινο T-Bow®,
ικανά να αντέξουν βάρος άνω των 350 kg.

 

 Ικανότητα Αντίδρασης:
Η εξαιρετική ικανότητα αντίδρασης παρέχει στους προπονουμενους
γρήγορη απτική και κιναισθητική ανατροφοδότηση, επιτρέποντας
ακριβείς και γρήγορες προσαρμογές στις στάσεις και τις κινήσεις,
ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της άσκησης.
Λειτουργική στροφή του επιμήκη άξονα του ποδιού ! 

 

by Sandra Bonacina