Αποτοξίνωση με βάμμα ιβίσκου

Μοναστηριακό βάμμα ιβίσκου  σε βιολογική ρακή από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ευεργετικές ιδιότητες:
– Ενδείκνυται για αδυνάτισμα, αφού συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.
– Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C.
– Δρα ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης.
– Βοηθά στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα και τις ηπατικές διαταραχές.

βάμμα

Χρήση: 20 σταγόνες σε πολύ λίγο νερό, τρεις φορές ημερησίως για διάστημα 10 ημερών. Επαναλαμβάνετε την ίδια δοσολογία μετά από παύση μιας εβδομάδας. (Για ενήλικες)

Προφυλάξεις – Αντενδείξεις: Τα βάμματα βοτάνων σε διάλυμα αλκοόλης είναι πολύ δραστικά λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης φαρμακευτικών συστατικών. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους σε παιδιά κάτω των 12 ετών και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Τι είναι τα βάμματα; Βάμμα ονομάζουμε το παρασκεύασμα, το οποίο λαμβάνουμε από την εμβάπτιση βοτάνων (νωπών ή αποξηραμένων), ρητινών κλπ σε αλκοολούχο διάλυμα. Το διάστημα που παραμένει το βότανο μέσα στο διάλυμα αλκοόλης, η οποία δρα ως διαλύτης, εκλύει τα ενεργά συστατικά του.

Σε αυτά οφείλονται οι φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τα βάμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.