Οι ζημιές που κάναμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να κάνουμε στο περιβάλλον μας, η κακή διατροφή και η κακή ποιότητα νερού που πίνουμε, ο αέρας που αναπνέουμε και η γενικότερη επιβάρυνση από μόλυνση, ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για την επιδείνωση της υγείας μας.

Πολλές χρόνιες «ασθένειες» που δύσκολα αντιμετωπίζονται έχουν ως αιτία τους τις επιπτώσεις από τις περιβαλλοντικές τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, την κακή διατροφή και άλλους τοξικούς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα τα βαρέα μέταλλα Υδράργυρος, Μόλυβδος, Κάδμιο, Αλουμίνιο κ.α., τα παίρνουμε αθροιστικά με αυτά που τρώμε, πίνουμε και εισπνέουμε, όπως επίσης και από τα σφραγίσματα στα δόντια, από καλλυντικά ακόμη, και από εμβόλια και αρκούν ελάχιστες ποσότητες για να μας βλάψουν.

βαρέα μέταλλα

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες όπως διοξίνες, αμίαντος, PCB, αρωματικοί υδρογονάνθρακες, DDT, μεταβολικοί DDE κ.α. συσσωρεύονται στους ιστούς όπως ο νευρικός, ο συνθετικός, ο λιπώδης και έχουν αθροιστική δράση. Οι τοξίνες από το ίδιο μας το παχύ έντερο, λόγω αλλαγής της χλωρίδας, λόγω κακής διατροφής, λόγω σήψης, κακών συνηθειών προσθέτουν τοξικότητα.

Η επιβάρυνση από μαγνητικά, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, από ακτινοβολία, διαταράσσουν περαιτέρω τη λειτουργία των κυττάρων και κατά συνέπεια του οργανισμού.

Αν προσθέσουμε και την επιβάρυνση από χημικά φάρμακα, από εθιστικές ουσίες όπως τσιγάρο και συντηρητικά τροφίμων, γίνεται ολοφάνερο πως η αποτοξίνωση από όλους τους παραπάνω παράγοντες είναι επιτακτική ανάγκη.
Αυτό όμως γίνεται δύσκολα σήμερα επειδή η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη, πολύπλοκη και πολύπλευρη. Επίσης η συσσώρευση σε ιστούς-κρύπτες που δεν έχουν μεγάλη μεταβολική δραστηριότητα ή καλή κυκλοφορία αίματος είναι χρόνια και συσσωρευτική.

Επίσης σημαντικό μέρος από βαρέα μέταλλα και ουσίες μπορεί να διαπεράσει την κυτταρική μεμβράνη και να αποθηκευτεί στο κυτταρόπλασμα. Έτσι διαταράσσεται η διαπερατότητα της μεμβράνης (αντλίες) και η λειτουργία των οργανιδίων του κυττάρου.

Για αυτό σε κάθε θεραπευτική προσέγγιση η οποία προσανατολίζεται στα αίτια, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διάγνωση και στην αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα, χημικές ουσίες και τοξίνες.

Υπάρχουν τρόποι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τα βαρέα μέταλλα.
Μια αρκετά καλή μέθοδος αποτοξίνωσης του οργανισμού μας ακόμη και μείωσης της αθηρωματικής πλάκας, είναι η χηλίωση (απομετάλλωση). Η ονομασία χηλίωση προέρχεται από τη λέξη «χηλή» που σημαίνει «νύχι ζώου».
Αυτό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο χηλικός παράγων, μια συνθετική χημική ουσία, η κάποια πρωτεΐνη του σώματος, προσκολλάται σε ορισμένα μέταλλα και σχηματίζει μαζί τους μια συμπλοκή ένωση, η οποία περνώντας μέσα από τα νεφρά αποβάλλεται από το σώμα.

Τοξικά μόρια μετάλλων, όπως το αλουμίνιο, το βάριο, ο μόλυβδος άλλα και τα αμέταλλα όπως το φθόριο, εισβάλλουν σε διάφορα κύτταρα του σώματός μας και δρουν με ένα «μοριακό μιμητισμό». Αυτός ο μιμητισμός εκτοπίζει σημαντικά μόρια μετάλλων στα ανθρώπινα κύτταρα και δημιουργεί τοξικά μόρια και έτσι καταστρέφουν το κύτταρο σε επίπεδο DNA.
Μια πολύ καλή και φθηνή ουσία απομετάλλωσης είναι και ο ζεόλιθος.
Ο Ζεόλιθος βρίσκεται στη γη. Αποτελεί μια νέα ουσία η οποία λειτουργεί σαν σφουγγάρι και επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση και αποβολή των δηλητηρίων και των βαρέων μετάλλων.
Μια άλλη ουσία που δρα παρόμοια, είναι ο μπετονίτης άργιλος.
Εξ ου και τα λασπόλουτρα. Ο άργιλος υπάρχει και σε μορφή δισκίων για εσωτερική χρήση, είναι δε και αυτός επίσης αρνητικά φορτισμένος. Θεωρείται τροφή θαύμα.
Επίσης γενικώς τα φύκια, αλλά ειδικά η Spirulina και η Chlorella
Έχοντας αλγινικό νάτριο, το οποίο και αυτό δρα σαν χηλική ουσία, είναι από τις πλέον αποτοξινωτικές ουσίες της φύσης.


Η Chlorella και η Spirulina ενώνονται με τα τοξικά μέταλλα ακόμη και με το ραδιενεργό ιώδιο και το αποβάλλουν από τον οργανισμό. Κατά το 1994 Ρώσοι επιστήμονες παρακολουθούσαν 270 παιδιά,που πλήγηκαν από το δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ. Σε συνέχεια 45 ημερών τα παιδιά λάμβαναν καθημερινα 5γρ. Spirulina ,η οποία ελάττωσε την ποσότητα των ραδιονουκλεϊδίων στο σώμα τους κατά 50% και σταθεροποίησε την αλλεργική τους ευαισθητοποίηση.
Η Σπιρουλίνα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά θρεπτικά συστατικά έχει ιδιαίτερη δράση στην αποβολή τοξινών και βαρέων μετάλλων που επικάθονται στον συνδετικό ιστό. Η φυκοκυανίνη που περιέχει η Σπιρουλίνα συμβάλλει στον έλεγχο φλεγμονών και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κακοηθειών.
Η Χλωρέλλα ενεργοποιεί το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού για την καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών, και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η Χλωρέλλα έχει υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας λόγω της κυτταρικής της δομής.
Άλλα βότανα που βοηθούν στην αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων, είναι ο κολίανδρος όπως και το γνωστότατο Σκόρδο και Λεμόνι, αλλά και το γαϊδουράγκαθο, ενώ από μπαχαρικά ο κουρκουμάς.
Ο Κολίανδρος είναι γενικά επωφελής για το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται θεραπευτικά ως βότανο που βοηθά και καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα. Έχει την ικανότητα να περνά τον αιματο-εγκεφαλιδικό φραγμό και να καθαρίζει τους ιστούς από τοξίνες, φαρμακευτικές ουσίες, χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα.
Το Άγριο Σκόρδο είναι αποτελεσματικό για τον καθαρισμό του αίματος, του στομάχου και των εντέρων. Απαλλάσσει τον οργανισμό από τα επίμονα κατάλοιπα του μεταβολισμού, καταστρέφει και απομακρύνει τις δηλητηριώδεις ουσίες, ιδιαίτερα από τον νευρικό ιστό, χρήσιμη ιδιότητα για αυτοάνοσες παθήσεις.

Tο Σίλυβο το Μαριανό ή Γαϊδουράγκαθο προστατεύει το ήπαρ από την επίδραση των τοξινών και υποστηρίζει την ικανότητα ανάπλασης. Επίσης τονώνει την κυκλοφορία των χολικών υγρών. Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται σε βλάβες που έχουν προκληθεί από τοξίνες (π.χ. από διαλυτικά, αλκοόλ), καθώς και για την υποστήριξη σε θεραπεία χρόνιων φλεγμονών του ήπατος ή σε περίπτωση κίρρωσης του ήπατος.
Ο κουρκουμάς (Turmeric) έχει διαγνωσμένες εξαιρετικές πεπτικές ιδιότητες, παράλληλα με τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην έκκριση χολικών αλάτων, τη διαλυτότητα της χολής και την έκκριση χολερυθρίνης και χοληστερίνης. Έχει δράση κατά της σπαστικής κολίτιδας του πεπτικού έλκους. Η Κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.
Οι παραπάνω ουσίες όταν συνδυάζονται μεταξύ τους δίνουν ένα άριστο αποτέλεσμα, προσφέροντας βαθιά αποτοξίνωση του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.

κουρκουμίνη
Σημαντική όμως και η χρήση φίλτρου!
Εκτός από τις διάφορες μεθόδους αποτοξίνωσης που είναι απαραίτητες πλέον, είναι μέγιστη ανάγκη να διατηρούμε τον κυριότερο αποτοξινωτή μας ΚΑΘΑΡΟ και απαλλαγμένο από όλα αυτά που περιγράφονται παραπάνω. Χωρίς καθαρό νερό, είναι σαν να προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την μπουγάδα μας με απόνερα. Καθαρό είναι το νερό που είναι απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο, χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά.
Έχετε μετρήσει τα ιχνοστοιχεία και τα βαρέα μέταλλα του οργανισμού σας;
Η εκτίμηση της βιοδιαθεσιμότητας των απαραίτητων μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων είναι απαραίτητη στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου εφόσον είναι γνωστό πλέον ότι τα ιχνοστοιχεία συμμετέχουν σχεδόν σε όλους τους βιολογικούς μηχανισμούς για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και η έκθεση του ανθρώπου στα τοξικά μέταλλα όπως ο υδράργυρος, το αλουμίνιο, το κάδμιο και το εξασθενές χρώμιο, συμβάλλουν στην εκδήλωση σοβαρών ασθενειών.
Το Oligoscan, είναι μια επαναστατική μέθοδος ψηφιακής φασματομετρίας που εκτιμάει άμεσα και αναίμακτα, την βιοδιαθεσιμότητα όλων των σημαντικών για την υγεία μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων, μόλις σε 7 λεπτά.

Πηγές:
proionta-tis-fisis.com
orthobiotiki.gr