Ποια είναι τα οφέλη από διάφορα προγράμματα χορού όπως zumba και tumbao?

Η zumba, το tumbao αλλά και το Caribbean Beat αποτελούν ένα διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης και ενδυνάμωσης. Δεν καταλαβαίνεις πως γυμνάζεσαι. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται αυξάνοντας τη διάθεση και γενικά την υγεία. Νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά και εκπέμπει σε πιο δυνατή συχνότητα δυναμώνοντας την αυτοπεποίθησή σου. Βελτιώνεται η στάση του σώματος.

Μπορείς να κάψεις από 600 έως 1000 θερμίδες σε κάθε μάθημα ανάλογα την «ενέργεια» που έχεις. Εθίζεσαι στο πρόγραμμα γιατί διασκεδάζεις και ο οργανισμός και η ψυχή σου το ζητάει ξανά και ξανά διατηρώντας μια υγιή ρουτίνα. Μαθαίνεις και βελτιώνεσαι στο να συγχρονίζεις κινήσεις με ρυθμό, άρα κάπου χρησιμοποιείς και το μυαλό! Συνδυάζεται ο χορός και η γυμναστική ενεργοποιώντας ολόκληρο το σώμα.

Δυναμώνουν τα πόδια και σίγουρα νιώθεις τη διαφορά την επόμενη μέρα. Η αντοχή σου βελτιώνεται λόγω των απαιτήσεων των δραστηριοτήτων με μεγάλες εντάσεις. Η καρδιά χτυπά στους ρυθμούς που θέλεις να «δουλέψεις» πολύ πιο εύκολα από άλλα αερόβια προγράμματα… γιατί ο ρυθμός είναι γρήγορος και ευχάριστος στο άκουσμα… που σε παρασύρει και όταν τελειώνεις «στύβεις» τη μπλούζα από τον ιδρώτα!

Έφη Καρυπίδη, Zumba Instructor, συνεργάτιδα της AthensTrainers®

Πηγή: Body Magazine