Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…καρκίνος

«Αργά βαδίζω…ζωή κερδίζω…»….Σιγά, σιγά, «μη μας σπάσουν τα αυγά»…Έλα καλέ μας φίλε Καρκίνε, καλωσόρισες! Κάτσε κι εσύ στη παρέα μας! Εσείς οι υπόλοιποι ηρεμήστε…και ειδικά οι Δίδυμοι…το ξέρω καλά, σας βλέπω….ανυπόμονα παιδιά όπως πάντα…αλλά τι λέμε;… «Αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του»…Δε σε μαλώνουμε ευαίσθητε Καρκίνε…μην το παίρνεις προσωπικά…οι φίλοι μας οι Δίδυμοι είναι πάντα «τσίτα τα γκάζια»!!!

Τι μου κάνεις, όλα καλά; Σε βλέπω κάπως κουρασμένο….Γιατί άραγε;…Ξέρω πολύ καλά γιατί και γι΄αυτό θα κουβεντιάσουμε…

Απ΄ότι καταλαβαίνουμε όλοι το φαγάκι σου μια χαρά το τρως…τρως τα πάντα…από μικρός δε παίδεψες καθόλου τη μανούλα…απεναντίας “το έγλειφες” το πιάτο!!!

Το φαγητό, φίλε μου, είναι  για σένα  ιερό αλλά κι ευχαρίστηση…αφού είναι σα να σε βλέπω…την ώρα που τρως, απ΄τη μεγάλη σου χαρά σιγοτραγουδάς…ειδικά αν το φαγητό σου θυμίζει μανούλα…όπως οι τρανές μακαρονάδες, οι κρεμούλες και τα γαλακτομικά…Στο πίσω μέρος του μυαλού σου νιώθεις μια μητρική ασφάλεια…σου έχει μείνει η ανάμνηση του μητρικού γάλακτος…Ναι, ναι μη γελάς…αυτό ακριβώς είναι!

Να ήταν όμως μόνο οι μακαρονάδες με το τρυμμένο τυράκι; Οχι, τις προτιμάς πιο πλούσιες…Θέλεις να περιχύνεις εκείνες τις παχιές και πικάντικες σάλτσες….το βλέπω στα μάτια σου…μόλις τα γούρλωσες…τις ονειρεύεσαι κι αυτές αλλά και τα γλυκά! Ξέρεις εσύ πως έφτιαξες τέτοια μαγουλάκια…Με τα δοντάκια σου όμως τι κάνεις; Γιατί μη μου πεις μια ευαισθησία στα δόντια την έχεις όπως και στο στομαχάκι μη σου πω και στο στήθος…Ότι το φθοριούχο ασβέστιο είναι το βιοχημικό σου άλας το γνώριζες;…δεν το γνώριζες, γι΄αυτό καιρός να το μάθεις! Μάθε λοιπόν ότι η έλλειψή του έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ελαστικότητας, τη χαλαρότητα κι όχι μόνο…μπορεί να προξενήσει θρόμβωση και ανεπαρκή κυκλοφορία του αίματος. Κι ένα ακόμη…έλλειψη ελαστικότητας των ιστών του εγκεφάλου…ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Κόπωση κι αδυναμία….σου λέει κάτι;;; Μη κουνάς το κεφάλι σου, άκου. Ξεκινάς αμέσως σωστή διατροφή…δηλαδή, ξεκινάς να τρως παντζάρια, φρούτα, μπανάνες, όσπρια, λαχανικά, κουνουπίδι, λάχανο, κολοκύθια, ντομάτες κι αγγουράκια, σίκαλη και φυσικά σάκχαρα! Φρέσκο τσάι με τζίντζερ, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει!

Κι ερχόμαστε στο άλλο θέμα μας…όχι, δεν τελειώσαμε…σε παρακαλώ μη παίρνεις αυτό το βλέμμα…δεν είσαι για λύπηση…μη μας το «παίζεις» θύμα…Νομίζω πώς κάμποσα γραμμάρια σου περισσεύουν…Καιρός να ξεκινήσεις μαζί με τη σωστή διατροφή και την άθληση…

Ξεκόλλα απ΄τους λατρεμένους σου καναπέδες… «ρίζες έβγαλες», αρκετά!!! Πρέπει να σφίξουμε λίγο….Λίγο κολύμπι στις παραλίες ή και στη πισίνα, ή άλλο θαλάσσιο σπόρ είναι ιδανικό για σένα καθώς γυμνάζει και όλο το σώμα….αλλά λίγη προπόνηση με βάρη για τα πόδια καλό θα σου έκανε…όπως και το   strecthing. Αν δεν αποφασίσεις τελικά να ξεκουνηθείς απ΄το σπίτι ε, τότε ετοιμάσου να αγοράσεις ένα ποδήλατο ή ένα διάδρομο .

Το καταλαβαίνω ότι δε σε έκανα να χαρείς με αυτά που σου είπα…αλλά εσύ έχεις καταλάβει ότι σε αγαπάμε και θέλουμε να είσαι καλά! Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου ότι θα κάνεις πράξη αυτά που είπαμε τώρα!!!  Εμείς σε βλέπουμε ήδη νικητή!!!

Η παρέα από κάτω να κάτσει φρόνιμη….Τον βλέπετε; Έρχεται καμαρωτός σα βασιλιάς και πολύ περήφανος…ο φίλος μας ο Λέων καταφθάνει…Γι΄αυτό «ριζώστε» στις καρέκλες σας και μη φύγει κανείς!!!!

Αρθρογραφεί η Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΕΣ:  www.tlife.gr    www.astrologos.gr  www.imommy.gr   www.asttropedia.gr