Γυναικεία πινελιά…λέων

Να’ τες, με αργό βηματισμό και περήφανο βλέμμα έφτασαν οι φίλες μας οι Λιονταρίνες! Καμαρωτές, με έναν αέρα αριστοκρατικό…τι να πούμε για το σπίτι τους.

Ναι φίλες μου, το σπίτι σας είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο σπίτι. Σας αρέσει η άνεση, η πολυτέλεια και η αρχοντιά σε όλους τους χώρους. Είστε ικανές κι ένα πολύ μικρό διαμέρισμα να το μεταμορφώσετε σε παλάτι!!!

Αν και λιγάκι παλαιών αρχών στο γούστο σας…για να μην πω πολύ…μιας και δε σας αρέσει καθόλου…παντελώς είναι η σωστή λέξη…ο μοντερνισμός, καταφέρνετε να έχετε το θαυμασμό των φίλων και γνωστών που θα περάσουν απ΄το κατώφλι του σπιτιού σας!

Έντονα βαθιά χρώματα στους τοίχους, από μπλε σκούρο, μπορντό αλλά και μοβ είναι στις πρώτες σας προτιμήσεις. Τέτοια χρώματα επιζητείτε και στα υφάσματα της επίπλωσης. Ε ναι, πλούσια, ακριβά υφάσματα…και να τα βελούδα και να τα μετάξια στους καναπέδες και στα μαξιλάρια…μια χλιδή το σύνολο…να μη πούμε για τα χαλιά με τα βαριά φορτωμένα σχέδια. Κλασσικά έπιπλα με πινελιές χρυσού και σκαλίσματα μπόλικα. Εγώ θα σας συμβούλευα να μην το παρακάνετε. Δώστε λίγη ανάσα στο καθιστικό…υπάρχει και το άσπρο χρώμα αλλά και πολλά παλ χρώματα. Ναι, ξέρω θέλετε μπορντό τους τοίχους…βάλτε μια πινελιά του απαλού ροδί χρώματος σε ένα τοίχο και συνδυάστε το με τις κουρτίνες. Έτσι θα δώσετε και την εντύπωση ότι είναι μεγαλύτερος και ο χώρος αλλά θα κάνετε και μια πολύ ωραία αντίθεση. Άλλη μια λύση είναι τα βαθιά έντονα χρώματα στην επίπλωση και τα παλ χρώματα στους τοίχους, αφήνοντας ένα τοίχο να βαφτεί με το χρώμα που διαλέξατε για τη ταπετσαρία του καναπέ σας. Αγοράστε μια δερμάτινη πολυθρόνα…το δέρμα είναι διαχρονικό και ταιριάζει με όλα τα είδη διακόσμησης. Τοποθετήστε κι ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι δίπλα του  με ένα ωραιότατο λαμπατέρ επάνω…ξέρετε εσείς και μια μικρή συλλογή κρυστάλλινων διακοσμητικών που σίγουρα έχετε…Βλέπετε οι αντίκες, οι πορσελάνες και οι πίνακες είναι οι μεγάλες σας αδυναμίες….Δε χρειάζεται όμως να μετατρέψετε το σπιτικό σας σε μουσείο ή αντικερί…με μέτρο…

Κι ο χώρος της κουζίνας σας πρέπει να δείχνει φωτεινός…ναι στα κλασσικά ντουλάπια, αλλά θα έλεγα όχι στις αποχρώσεις του ξύλου, αλλά σε λευκή απόχρωση. Μη ξεχνάτε το λευκό είναι πολυτέλεια και το αποτέλεσμα μεγαλοπρεπές…Τολμήστε το!!!

Μα και ο χώρος του μπάνιου, αγαπημένες φίλες δε χρειάζεται τόση υπερβολή. Ναι ξέρω, είστε Λιονταρίνες και στο χώρο του μπάνιου…Αν πρόκειται να έχετε ένα μεγάλο καθρέπτη με χρυσά σκαλίσματα, τότε δώστε μια ανάλαφρη πινελιά με μια απαλή μοβ απόχρωση στα είδη υγιεινής ή στα πλακάκια.

Και φτάνουμε στη κρεβατοκάμαρα…. Όχι προς Θεού…όχι πολλές αντίκες …Τι θα λέγατε για ένα λευκό περίτεχνο και επιβλητικό κρεβάτι με μαύρο ή κρυσταλλένιο πολυέλαιο κι μια γκρι απαλή απόχρωση στους τοίχους;Το σκούρο γκρι αφήστε το για τα σεντόνια και συνδυάστε τα με λευκές κουρτίνες.

Τα έχουμε πει και στις προηγούμενες φίλες. Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι ιερός…είναι ο νούμερο 1 χώρος για την χαλάρωση αλλά και την ομορφιά μας. Γνωρίζουμε ήδη ότι το θυμάστε και δεν θα το ξεχάσετε!!!

Μείνετε συντονισμένες…έρχονται οι φίλες μας οι Παρθένοι…

Αρθρογραφεί η Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΉ ; www.govastileto.gr   www.missbloom.gr  www.tlife.gr