Γυναικεία πινελιά…κριός

Η διακόσμηση είναι το Α και το Ω σε ένα χώρο και ιδιαίτερα όταν αυτός ο χώρος είναι το σπίτι μας.

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες, μιας όπως και να το κάνουμε η γυναίκα φημίζεται πάντα για το λεπτό της γούστο και τη φινέτσα…όχι ότι δεν υπάρχουν κι άντρες που πραγματικά διαθέτουν μια εκπληκτική φινέτσα στο χώρο τους, αλλά σε σύγκριση με τις γυναίκες είναι μικρό το ποσοστό τους. Γι αυτό λοιπόν η διακόσμηση του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση…άλλωστε είναι αυτή που το φροντίζει και ξέρει τις ανάγκες του.

pinelia-00

Άραγε έχουμε αναρωτηθεί τι θέλουμε να αισθανόμαστε κάθε φορά που ανοίγουμε τη πόρτα του σπιτιού μας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά; Τι είναι αυτό που μας χαλαρώνει όταν είμαστε μέσα σ΄αυτό; Άραγε πως φαίνεται στους φίλους και γνωστούς μας όταν μας επισκέπτονται;

Θα λέγαμε κι όχι άδικα, ότι ο χώρος μας είναι ο καθρέπτης της ψυχής και του χαρακτήρα μας….συναισθήματα που δεν λέμε αλλά τα εκφράζουμε μέσα απ’ αυτό! Η καθεμιά μας διαφορετική, μιας κι όλες δεν έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα. Η Αστρολογία συμφωνεί κι έχει να μας συμβουλεύσει τι μας ταιριάζει ανάλογα με το ζώδιό μας…θα συμφωνήσετε άραγε;

Κι ας ξεκινήσουμε με τις Κριαρίνες μας…πεισματάρες, αυτοκέφαλες, ζωηρές και παρορμητικές!!! Σίγουρα κάπως έτσι  είναι και το σπίτι σας…ζωηρό, πολύ ζωηρό…Έντονα χρώματα και διαφορετικά στους τοίχους αλλά και στα έπιπλά σας…δεν γίνεται λόγος βέβαια για κάποια συμμετρία κι αρμονία στους πίνακες…ένας κατακόκκινος τοίχος και δύο πεταμένες μεγάλες μαξιλάρες κι είναι έτοιμο το καθιστικό σας…είναι μια άποψη κι αυτή….το κόκκινο χρώμα δε, είναι το στοιχείο σας, αλλά και το φούξια, το έντονο κροκί και τα χρώματα της σκουριάς  είναι απ΄τα αγαπημένα σας.

pinelia-4

Γυαλί, μέταλλα κι ότι λαμπερό,  το δέρμα, οι επενδύσεις με πέτρα, το τζάκι και τα πατώματα που καθαρίζονται με ευκολία, είναι μέσα στις προτιμήσεις σας! Η κουζίνα και το μπάνιο σίγουρα λιτά κι απέριττα….δεν σας αρέσει να στριμώχνεστε…

Ναι, παίξτε με τα χρώματα αυτά γιατί έτσι σας φτιάχνουν τη διάθεση κι αισθάνεστε  ο κυρίαρχος εαυτός σας μέσα στο σπίτι σας. Κάντε έντονους συνδυασμούς κι αντιθέσεις γιατί είστε δυνατές και ζωηρές  γυναίκες. Διαλέχτε ένα έντονο κροκί απ΄την παλέτα των χρωμάτων δίνοντας έναν αέρα ελευθερίας κι άνεσης στο χώρο του καθιστικού σας. Μα και το έντονο πορτοκαλί  θα πήγαινε γάντι!

kathe-pragma-4

Τολμήστε το δυνατό “contrast” ενός κατακόκκινου καναπέ σε καθιστικό με έντονους κίτρινους τοίχους. Τοποθετήστε διακοσμητικά με περίεργα σχέδια, φτιαγμένα απ΄τα πιο πρωτότυπα υλικά. Να είστε σίγουρες ότι θα καταπλήξετε… η τραπεζαρία θα μπορούσε να είναι ξύλο με μεταλλικά στοιχεία όπως και οι καρέκλες. .. Τα πάντα έχουν τη θέση τους στο σπίτι σας και είστε σίγουρα υπέρ της minimal τάσης! Οι φίλοι σας σίγουρα θα νιώσουν μια όμορφη και ζωντανή διάθεση!!!

pinelia-11

Μα και στην κρεβατοκάμαρα έχετε τέτοιες διαθέσεις….χρώματα της φωτιάς! Εδώ θα προτείναμε όμως να βάλετε ένα μέτρο…δοκιμάστε ένα απαλό ροδί χρωματάκι στους τοίχους… μεταλλικό κρεβάτι…και ξεχάστε λίγο τις αφίσσες και τους πίνακες σε ασύμμετρες θέσεις.Προτιμήστε την παλέτα με τα απαλά χρώματα…αν δεν μπορείτε χωρίς το κόκκινο χρώμα, τότε μπορείτε να έχετε λίγες πινελιές κόκκινου παπλώματος, ή κόκκινα σεντόνια, ή ακόμη ένα φωτιστικό δαπέδου με κόκκινο καπέλο!!!

pinelia-13

Η κρεβατοκάμαρα είναι χώρος για χαλάρωση και ξεκούραση…μην ξεχνάς  ο ύπνος και η χαλάρωση είναι σημαντικά για την υγεία αλλά και την ομορφιά σου.!!!

Στο επόμενο επεισόδιο, σειρά έχουν οι Ταυρίνες….μείνετε συντονισμένες!!!

Αρθρογραφεί η Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

litsa

Πηγές :  www.astrology.gr   www.stardeco.gr  www.zodia.gr