Ποδήλατο…ένας καλός μας φίλος

Τι και αν μεγαλώσαμε….το ποδήλατο παραμένει ένας πιστός

μας φίλος….είτε είμαστε μικρά παιδιά είτε είμαστε «μεγάλα» παιδιά…

Εκτός το ότι μας συντροφεύει σε κάθε ηλικία, το ποδήλατο είναι κι ένας τρόπος διασκέδασης. Παίρνουμε το ποδηλατάκι μας κι έτοιμοι για βόλτα…έτσι, για να αλλάξουμε παραστάσεις, ν΄ανέβει η διάθεσή μας, να χαμογελάσουμε, να κάνουμε ορθοπεταλιές….

Κι όχι μόνο μας τονώνει ψυχολογικά, αλλά και μας γυμνάζει… Αερόβια άσκηση όπως ξέρετε…που σημαίνει δυνατή καρδιά και αντοχή στο σώμα.

Βοηθά στη κινητικότητα του σώματος….ειδικά στη κινητικότητα των ισχύων και των γονάτων….δυνατά ποδαράκια κι ωραίοι γλουτοί… Αν νομίζετε όμως ότι γυμνάζετε μόνο τα πόδια τότε κάνετε λάθος….γυμνάζει όλο το σώμα.

Θέλετε να χάσετε βάρος; Το ποδήλατο συνιστάται ως ένας ανέξοδος τρόπος εκγύμνασης κι ένας καλός σύμμαχος στον αγώνα κατά του βάρους…αυτό για όσους αποφεύγουν το γυμναστήριο ή το τρέξιμο…

Αν η δικαιολογία σας είναι το που θα κάνετε ποδήλατο τότε σίγουρα ψάχνετε για δικαιολογίες….μπορεί να μην είστε απ΄τους τολμηρούς που ποδηλατούν στους δρόμους, η το χρησιμοποιούν ως μεταφορικό μέσο…άλλη μια χρησιμότητά του… αποφεύγετε τη κίνηση και το μποτιλιάρισμα….όλο και κάποιο γήπεδο ή πάρκο θα είναι κοντά σας για να κάνετε όμορφες βόλτες με το ποδήλατο, μόνοι ή και με παρέα…..

Σολωμονίδου Κυριακή Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®