Πώς μπορώ να κάνω το κολύμπι μου πιο αθλητικό ώστε να χάνω βάρος και να γυμνάζομαι;

Καταρχήν θέλω να σε συγχαρώ

για την επιλογή σου, να γυμναστείς στο υδάτινο περιβάλλον! Μέσω της κολύμβησης και της συστηματικής προπόνησης μπορείς να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να μειώσεις το βάρος σου. Αν θέλεις μέγιστα αποτελέσματα, δώσε ποικιλία στην προπόνησή σου χρησιμοποιώντας όλα τα στυλ της κολύμβησης σε συνδυασμό μεταξύ τους. Καλό το ελεύθερο και αρέσει σε όλους μας αλλά υπάρχουν και άλλες, εξίσου καλές, επιλογές όπως το πρόσθιο, το πλάγιο πρόσθιο, το ύπτιο και για τους προχωρημένους η πεταλούδα. Θα προτείνω επίσης παραλλαγές των βασικών στυλ όπως ελεύθερο με το ένα χέρι, χέρια προσθίου με πόδια ελευθέρου, δελφινισμός με χέριαπροσθίου κ.ά.

Ξεκίνησε με συνεχόμενο κολύμπι και αύξησε την ένταση με διαλειμματική προπόνηση εκτελώντας διαδρομές ή ασκήσεις σε σταθερό σημείο. Για παράδειγμα, εκτέλεσε μία διαδρομή γρήγορο ελεύθερο και ξαναγύρνα χαλαρά με πρόσθιο ή κολύμπησε πρόσθιο και στο τέλος κάθε διαδρομής μείνε σε σταθερό σημείο και με το σώμα κάθετο «δούλεψε» για 30’’ κινώντας τα πόδια όπως οι παίκτες του πόλο.

Ακολουθώντας τα παραπάνω και χρησιμοποιώντας κολυμβητικό εξοπλισμό (χουφτάκια και βατραχοπέδιλα) η προπόνηση σου θα είναι έντονη, διασκεδαστική και αποτελεσματική. Αφιέρωσε 40 με 50 λεπτά από το χρόνο σου, 3-4 φορές την εβδομάδα και δες το σώμα σου να δυναμώνει ενώ το ποσοστό του λίπους σου να μειώνεται όλο και περισσότερο.

Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων, Associate Manager της AthensTrainers®

ΠΗΓΗ: THE BODY MAGAZINE