Πώς να διατηρήσετε τη φόρμα σας και στη Μύκονο

Zητήσαμε από τη Βαρβάρα Σολομωνίδου, personal trainer, να μας δώσει συμβουλές για να αποκτήσουμε ένα τέλειο κορμί. Δεν μας χάλασε το χατίρι και με το δικό της μοναδικό τρόπο μας αποκάλυψε 10 μαγικά tips για να το πετύχουμε!

  1. Πρέπει να έχετε γυμναστεί όλη τη χρονιά μαζί μου ή με κάποιον από τους συνεργάτες μου. Έλα, εδώ δε θέλω κακιούλες. Τα λόγια είναι περιττά…
  2. «Χαλαρά , η ζωή είναι ωραία» τραγουδούσε ο Πάζης πριν κάποια χρόνια στη Μύκονο. Αν μείνετε μέρες, γυμναστείτε μόνοι σας 2 φορές -το πολύ 3- την βδομάδα μ’ ένα πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης ή επικοινωνήστε μαζί μου, αν τολμάτε!
  3. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε ένα μισάωρο πρόγραμμα στο JET VIBE στο SUN OF A BEACH στην καρδιά της χώρας. Θα νιώσετε στο σώμα σας μια διαφορετική μορφή προπόνησης. Κάντε κι ένα SOLARIUM, μιας και μπήκατε, για να αναδείξετε ακόμη περισσότερο τους κόπους και τους ιδρώτες σας… αποτυπωμένους στο κορμί σας!
  4. Κολυμπήστε πραγματικά, κάτι που θα καταφέρετε σε μια πισίνα με μια σανίδα ή μακαρόνι ή εξοπλισμό για aqua aerobic. Δεν θα το πρότεινα στις συνωστισμένες επώνυμες παραλίες του νησιού, που όλοι μπαίνουν μέχρι ν’ ακουμπήσει το νερό τις γάμπες και ξαναβγαίνουν. Θα γίνει θέμα για κάποιο κουτσομπολίστικο περιοδικό….
  5. Διατηρήστε την ισορροπία των 5 γευμάτων την ημέρα, παρόλο που οι νύχτες γίνονται μέρες στη Μύκονο! Και μην ξεχάσετε να περάσετε και από τους φίλους μου Ελένη και Μάριο στον περιφερειακό, για ένα ελαφρύ δροσερό γεύμα στο σπίτι με σολομό αλλά και αμύγδαλα, καρύδια, cashews ως ενδιάμεσο σνακ στη χώρα ή την παραλία…Κι αν είστε χαμογελαστοί, σίγουρα δεν θα γλιτώσετε το κέρασμα… ένα PROSECCO ή ένα espresso!
  6. Αποφύγετε μετά το ξενύχτι το φαγητό μπροστά στο γιαλό, αντικρίζοντας την ανατολή. Εξίσου απαγορευτική και η επιδρομή σ’ εκείνο τον θεϊκό φούρνο μέσα στα σοκάκια ή η σούπα στην ταβέρνα του Γιαβρούτα. Συνοδέψτε απλώς την υπόλοιπη παρέα, λέγοντας στον εαυτό σας ότι ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΤΕ… μονάχα ΔΙΨΑΤΕ! Διαφορετικά πως θα χωρέσετε στα ρούχα του φίλου μου του Σταύρου;
  7. Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το έχετε ανάγκη μιας και θα εκτίθεστε αρκετές ώρες στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αλλά με ειδικά λάδια μαυρίσματος -παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις γιατρών στα Μ.Μ.Ε. για την ανάγκη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.
  8. Και φτάνω στο δύσκολο σημείο… ΠΟΤΟ… Είναι δυνατόν να μην απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στη Μικρή Βενετία με μία μαργαρίτα; Άντε και γλιτώνεις τη μαργαρίτα εκεί, τι θα συμβεί το βράδυ, όταν θα κινήστε στο ρυθμό της μουσικής και της ζωής του νησιού; Εδώ θα πρέπει να είστε ήρωες… Ένα ποτηράκι -το πολύ 2- λευκό κρασί και στη συνέχεια Σουρωτή, Perrier, Αύρα με πάγο και λεμονάκι… Χορέψτε και λίγο… Στήνεστε όλοι μ’ ένα ποτήρι στο χέρι κι εξασκείτε μόνο τα μάτια και το κεφάλι δεξιά-αριστερά!!!
  9. Ερωτευτείτε το σύντροφό σας και δώστε καινούριο χρώμα στις διακοπές σας κάνοντας διαφορετικά πράγματα. Αρκετές παραλίες προσφέρονται για θαλάσσια sports κι όχι μόνο… Παίξτε, λοιπόν, μέσα κι έξω από το νερό -από jet ski και banana μέχρι ρακέτες- ΜΑΖΙ!
  10. Και μην ξεχνάτε τη μέρα της αμαρτίας -και για μένα η μέρα της αμαρτίας έχει το χρώμα και τη γεύση της σοκολάτας! Αν, λοιπόν, είστε καλά παιδιά, που σημαίνει ότι τηρήσατε τα 9 προαναφερθέντα tips, γιορτάστε τη μέρα αυτή με τα γλυκά της Αργυρώς στην Αγία Κυριακή ή -για τους πιο κολλημένους- με μία chocolate bar πρωτεΐνης (προτιμώ την DOUBLE PRO της WEIDER με γεύση HAZELNUT BANANA) από το πιο κοντινό γυμναστήριο. Πάνω απ’ όλα, τα κορμιά πόνοις και κόποις κτώνται. Μην απογοητεύσετε τους personal trainers σας επιστρέφοντας στη βάση σας…

mykonos 1

Τελειώνοντας, λοιπόν, λέω ότι μπορεί οι Αμερικανοί να λένε “what happens in Vegas, stays in Vegas”, εμείς, όμως, έχουμε να αντιπαραθέσουμε κάτι καλύτερο:

what happens in Mykonos, stays in Mykonos!”

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara

Πηγή: travelstyle.gr

Mykonos Magazine summer 2009