Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…παρθένος

Πίσω πάλι στη παρέα μας….μαζευτήκαμε όλοι

νομίζω….Κάναμε τα μπανάκια μας και τις βουτιές μας, εισπνεύσαμε μπόλικο οξυγόνο στα βουνά…και τώρα να’μαστε εδώ….ποιον περιμένουμε; Α, ναι, τον φίλο μας τον Παρθένο….μα τι λέω, να τος έφτασε….

Καλώς τον φίλο μας…έλα κάτσε εδώ, ναι εδώ…καθαρά είναι μην το ψάχνεις, δεν έχει σκόνες….βρε δε μπα να μιλάμε…τίποτε αυτός…ότι ξέρει, ξέρει… μανιακός με την καθαριότητα…καλέ κάτσε που σου λέω….εντάξει, έβαλες μπόλικο απολυμαντικό στη καρέκλα…άντε μπράβο!!!!

Έτσι είσαι κι όταν σε πιάσει η μανία για υγιεινή διατροφή…γίνεσαι μανιακός….δε σημαίνει όμως ότι επειδή θέλεις να είσαι υγιής ότι κάνεις και τη πιο σωστή διατροφή. Το γνωρίζουμε ότι το στομαχάκι σου είναι πολύ ευαίσθητο…όπως και το πρόβλημα με τα έντερά σου…δυσπεψία, κολίτιδα…και σωστά να τρως, έτσι νευρικός όπως είσαι δεν βοηθάς τη κατάσταση. Απ΄την άλλη μεριά είσαι και μίζερος στο φαγητό…γενικά δεν πειραματίζεσαι με αυτό….Τι μπορούμε να  πούμε γι αυτόν τον ταλαίπωρο σύντροφό σου που σου μαγειρεύει;…Άγιος άνθρωπος…σύντροφος με γερά νεύρα και υπομονή στο ζενίθ. Άκου λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχεις…καταρχήν, ότι σε πειράζει δεν το τρως…Καλό θα είναι να βάλεις στη διατροφή σου άπαχο κρέας…μπόλικο μάλιστα γιατί τα πρωτεινούχα είναι εύπεπτα, αλλά και φρούτα και σαλάτες. Το βιοχημικό σου άλας είναι το θειικό κάλιο, που βοηθά στη διανομή των ελαίων στο σώμα και τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος. Έτσι λοιπόν, αν δε θες άσχημο δερματάκι με ακμή, εκζέματα ή πιτυρίδα, τότε σου συνιστούμε να τρως ραδίκι, αντίδια, βρώμη, σίκαλη, τυρί, αμύγδαλα και άπαχο μοσχαράκι. Το γιαούρτι είναι ευεργετικό γιατί και βιταμίνη Β σου δίνει αλλά είναι και εύπεπτη πρωτείνη. Σπανάκι, κολοκύθα και κολοκυθάκια, κιτροειδή φρούτα, χουρμάδες, ροδάκινα, καρύδια είναι πολύ καλά, αν μάλιστα είναι καλά μασημένα…είπαμε ηρεμία την ώρα του φαγητού… Δεντρολίβανο, θρούμπι, βαλεριάνα και όλα τα είδη τσαγιού είναι προτιμότερα από καφέδες.

Κι ας έρθουμε και στο κομμάτι της γυμναστικής…ναι, ξέρουμε θέλεις να έχεις ένα ωραίο σώμα…αλλά κι εδώ τα ίδια κάνεις…ή θα πέσεις με τα μούτρα, ή δεν θα κάνεις καθόλου…άσε που με τους κλειστούς χώρους έχεις μεγάλο πρόβλημα…αυτό λόγω της μανίας σου για καθαριότητα…κι όμως yoga και pilates θα σου έκαναν πολύ καλό…όπως και ο διάδρομος…αν δε θες κλειστό χώρο, περπάτημα και ποδήλατο θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις…όμως ακόμη και το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ αλλά και το μπάσκετ είναι αθλήματα που θα σου ταίριαζαν…εμείς θα συνιστούσαμε ένα ποικίλο πρόγραμμα, απλά για να μη βαρεθείς ….το ξέρουμε και αυτό… βαριέσαι γρήγορα, δε συγκεντρώνεσαι και ξεχνάς τους στόχους σου.

Εμείς πάντως πιστεύουμε, πως επειδή είσαι πολύ οργανωτικός και συνεπής, θα ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές μας…είμαστε σίγουροι…γι΄αυτό σου λέμε μπράβο από τώρα!!!

Η επόμενη συνάντησή μας είναι η τελευταία….ναι, πέρασε γρήγορα ο χρόνος…ξεκίνησε η παρέα μας με τον Σκορπιό και θα κλείσει με τον Ζυγό…

Μείνετε στη θέση σας…ο φίλος μας είναι «της υπομονής»…μέχρι να καταλήξει τι θα φορέσει, πως θα χτενιστεί, έχουμε χρόνο….

Κυριακή Σολωμονίδου, Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΕΣ:   www.astrology.gr   www.imommy.gr