Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…λέων

Να’ τος και μας έφτασε!

Μεγαλοπρεπής, με ανάλογο παράστημα, καμαρωτός και περήφανος ο φίλος μας ο Λέων….σωστός «βασιλιάς»!!!

Καλώς τον! Έλα κι εσύ στη παρέα μας, φίλε μας! Μαζευτήκαμε κάμποσοι…και περιμένουμε κι άλλους…ο καθένας πήρε τις συμβουλές του…Όχι καλέ μας Λέοντα, μην ακούς το φίλο μας το Δίδυμο που φωνάζει ότι άκουσαν τα «σχολιανά» τους, του αρέσει να πειράζει το κόσμο…φιλική κουβεντούλα θα κάνουμε…μην πάει ο νους σου στο κακό…έτσι κι αλλιώς, εσύ τα γνωρίζεις όλα…Εμείς οι ταπεινοί απλά θα σου μιλήσουμε για ένα-δυο πραγματάκια που θα σε κάνουν πιο υγιή κι ευτυχισμένο!

Γνωρίζουμε βέβαια, ότι με το φαγητό είσαι πολύ εκλεκτικός αλλά και λάτρης του…και με τι δεν είσαι, θα μου πεις…Σου αρέσει το εκλεπτυσμένο κι ακριβό στη ζωή σου, στο σπίτι σου, στα ρούχα σου…Μην κρυβόμαστε όμως…μεταξύ μας δε χρειάζεται να ξοδεύεις μια περιουσία για ακριβό ντύσιμο για να κρύψεις τα τυχόν περιττά κιλά σου…αφού μπορείς να δείχνεις ωραίος και με λιγότερα χρήματα…Ναι, ναι το ξέρουμε, είσαι φαν του καλού φαγητού…λίγο φιλετάκι, εκείνα τα λαχταριστά και πλούσια σε σαντιγί γλυκά, το μυρωδάτο ροζέ κρασί…Το να τα απολαμβάνεις καθημερινά όμως μάλλον καλό δεν κάνεις…και ειδικά στη καρδιά σου…βλέπεις είσαι επιρρεπής στις καρδιοπάθειες…

Εμείς όμως, που νοιαζόμαστε για σένα και σε θέλουμε γερό και δυνατό, θα σου λέγαμε να μειώσεις τα λιπαρά και το πολύ κρέας. Βάλε στη διατροφή σου κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι μπόλικο, σαλάτες, φρούτα και ειδικά εσπεριδοειδή που έχουν βιταμίνη C και τη χρειάζεσαι, μπρόκολο, πιπεριές, λαδερά φαγητά κι όσπρια. Τρώγε τροφές πλούσιες σε φωσφορικό μαγνήσιο που είναι και το βιοχημικό σου άλας και που θα σε βοηθήσουν για τυχόν κράμπες και σπασμούς. Μείωσε σε παρακαλούμε το αλκοόλ και το κάπνισμα…σίγουρα καπνίζεις σαν «φουγάρο»….Το χαμομήλι, το τίλιο, η μαντζουράνα, ο βασιλικός και η δάφνη μόνο καλό θα σου κάνουν και θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό σου. Ξεκίνα να μειώνεις το βάρος σου και μόλις βλέπεις τη διαφορά στη ζυγαριά, θα μπορείς μια φορά την εβδομάδα να το γιορτάζεις με ένα πλούσιο γεύμα. Θα δεις πόσο όμορφος και χαρούμενος θα είσαι! Θα μας θυμηθείς!!!

Ε, βέβαια αν βάλεις και τη γυμναστική μέσα σε όλα αυτά, τότε θα πάρεις «Άριστα»! Λίγο αερόβια άσκηση, χορός, κάποιοι συστηματικοί περίπατοι, pilates, θα βοηθήσουν και στη γρήγορη μείωση του βάρους σου αλλά και τη σπονδυλική σου στήλη, τη πλάτη σου αλλά και το κυκλοφορικό σου.

Εμείς είμαστε ήδη σίγουροι, «βασιλιά» μας Λέοντα, ότι το έχεις πάρει απόφαση και σαν «βασιλιάς» που είσαι, θα πράξεις τα καλύτερα!!!

Μην κουνηθείτε…έρχεται η «χαμηλοβλεπούσα» Παρθένος…δε θέλω σχόλια…αναμείνατε για τα καλύτερα!!!

Αρθρογραφεί η Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΕΣ : www.astrologos.gr  www.imommy.gr  www.missbloom.gr