Φυσικές θεραπείες για τα ηλιακά εγκαύματα

Ενώ η έκθεση στον ήλιο με μέτρο μπορεί να είναι ευεργετική, το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές .

Παρακάτω θα δείτε κάποιες  φυσικές θεραπείες που θα μειώσουν τον πόνο και την ερυθρότητα γρήγορα  και θα βοηθήσουν το σώμα να θεραπεύσει και να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος:

  • Ενυδάτωση: Ένα ηλιακό έγκαυμα, όπως κάθε είδους έγκαυμα, προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος. Για το λόγο αυτό η ενυδάτωση είναι σημαντική για να βοηθήσει τη διαδικασία αποκατάστασης. Δοκιμάστε να πίνετε πολύ νερό, τσάι από βότανα, kombucha και κεφίρ για να κρατηθείτε ενυδατωμένοι.

  • Η αλόη βέρα είναι μια παλαιά θεραπεία για ηλιακά εγκαύματα. Ανακουφίζει προσφέροντας δροσιά. Το φυτό λειτουργεί καλύτερα από το τζελ ή τη λοσιόν. Εάν χρησιμοποιείτε τζελ, αναζητήστε ένα υψηλής ποιότητας χωρίς συντηρητικά.
  • Τα αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα και ο αμάραντος μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καψίματος . Μπορείτε να τα αναμίξετε σε ένα μπουκάλι και να ψεκάζετε το δέρμα.
  • Το γιαούρτι είναι πολύ δροσερό και φαίνεται να απορροφά κυριολεκτικά τη θερμότητα από την καμένη σας επιδερμίδα. Εφαρμόστε το καθημερινά σε ηλιακά εγκαύματα. Χρειάζονται περίπου 4-5 εφαρμογές για την εξάλειψη της ερυθρότητας.

Το διαβάσαμε στο:  wellnessmama.com &  www.sproutinghealthyhabits.com