2nd European Lifestyle Medicine Congress in Rome

Η σύγχρονη τεχνολογία παρά το γεγονός ότι μας εξασφαλίζει πολλές ανέσεις , προάγει τον καθιστικό τρόπο ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολλές ώρες καθιστοί σε ένα γραφείο.

Υιοθετούμε συνήθειες όπως:
• Κατανάλωση γρήγορου μη ποιοτικού φαγητού
• Κατανάλωση τροφών και ροφημάτων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη
• Κάπνισμα
• Ακινησία

Οι συνήθειες αυτές είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Επηρεάζουν την στάση του σώματος, δημιουργούν ανισορροπίες στο μυοσκελετικό σύστημα και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, παχυσαρκία κ.α.

Η ανάγκη αντιμετώπισης και εξάλειψης των παραπάνω φαινομένων, οδήγησε στην δημιουργία του Διεθνούς Οργανισμού “ European Lifestyle Medicine Organization (ELMO)”, μιας επιστημονικής, ιατρικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γενεύη (Ελβετία) αφιερωμένη στην έρευνα, την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων και ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, προωθώντας την τεκμηριωμένη ιατρική.

H AthensTrainers® θέλοντας να συμβάλει και εκείνη ενεργά στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σύγχρονου τρόπου ζωής, συμμετείχε στο 2ο European Lifestyle Medicine Congress (όπου ήταν και χορηγός).

Στο συνέδριο συμμετείχαν καταξιωμένοι αντιπρόσωποι υγείας από όλο τον κόσμο (γιατροί όλων των ειδικοτήτων, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι). Πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις, παραθέτοντας αποτελέσματα σύγχρονων ερευνών,  γνώσεις, συμβουλές και στρατηγικές εφαρμογής υγιούς τρόπου ζωής.

Η ομάδα της AthensTrainers ®τονίζοντας τα οφέλη της άσκησης στην υγειά και την ανάγκη για ενεργητικά διαλλείματα κατά την διάρκεια πολύωρης καθιστικής εργασίας… δημιούργησε και παρουσίασε τρία πρωτόκολλα άσκησης, σύντομης διάρκειας και εύκολα υγροποιήσιμα ακόμα και πίσω από το γραφείο.

European Lifestyle Medicine

1.Πρωτόκολλο γενικής φυσικής κατάστασης και βελτίωσης της στάσης του σώματος

  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης και ήπιας αερόβιας άσκησης για την βελτίωση του μυϊκού τόνου και του καρδιοαναπνευστικού συστήματος
  • Ασκήσεις κινητικότητας για τη βελτίωση της ευλυγισίας και διατήρησης του φυσιολογικού εύρους κίνησης των αρθρώσεων
  • Ασκήσεις ισορροπίας για την ανάπτυξη της ικανότητας να αισθανόμαστε ή να γνωρίζουμε που βρίσκονται οι αρθρώσεις μας στο χώρο.

2.Εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για την αυχενική μοίρας.

  • Μέθοδοι πρόληψης και βελτίωσης της κινητικότητας του αυχένα
  • Ανακούφισης του πόνου στην περιοχή του αυχένα.

3.Πρωτόκολλο βασικών διατάσεων για όλο το σώμα.

  • Τεχνικές χαλάρωσης με στόχο την επαναφορά των βραχυμένων μυών στο φυσιολογικό τους μήκος, την βελτίωση της ελαστικότητας και την αποφυγή τραυματισμών και μυοσκελετικών ανισορροπιών.

Την επόμενη φορά λοιπόν  που θα  αισθανθείτε το σώμα  σας  κολλημένο  στην καρέκλα του  γραφείου σας, κάντε και εσείς  ένα ευχάριστο διάλειμμα δοκιμάζοντας κάποιες ασκήσεις ανακούφισης σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας έχει δώσει ο γυμναστής  σας!

Και μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο κινείστε, τόσο καλύτερα αισθάνεστε – είναι πραγματικά τόσο εύκολο!